20082009 Zaal 2008/12/13 Avanti - Bolnes 19-12
Fenna van Leeuwen
Mariska Zuidervaart
Kitty vd Ende
Kirsten Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Kitty vd Ende(1)

Avanti wint eenvoudig van Bolnes. In een wedstrijd waarin het baltempo lager dan gebruikelijk was, werd het na een 11-5 voorsprong bij rust uiteindelijk 19-12.

Na de nederlaag tegen koploper KOAG vorige week was Avanti er alles aan gelegen om voor eigen publiek het kalenderjaar 2008 winnend af te sluiten. Tegenstander Bolnes had tot nu toe drie punten uit vier wedstrijden en gezien de stand op de ranglijst was Avanti de favoriet. De ploeg van Steven Mijnsbergen is tijdens de wedstrijd geen moment in gevaar gekomen. Ondanks het feit dat Avanti in een te laag baltempo speelde was Bolnes geen partij. De eerste aanval van Avanti slaagde erin om in de eerste helft de volle score (acht doelpunten) te halen uit vier aanvalsbeurten. Bij Bolnes kwam het gevaar in de eerste dertig minuten bijna alleen van topschutter Harro Tamerius en dat was te weinig om in de buurt van Avanti te komen. Het team uit Pijnacker zocht met een 11-5 voorsprong de kleedkamers op.

Bolnes scoorde na de rust binnen vijf seconden de 11-6 maar Avanti wist tot halverwege de tweede helft de score verder uit te breiden. De hoogste marge was een verschil van tien doelpunten (17-7). Met nog een kwartier te spelen leek alles erop dat Avanti weer minimaal twintig doelpunten zou gaan maken. Maar de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Bolnes kon via vijf schoten van afstand de score een nog iets draaglijker aanzien geven. Eindstand 19-12.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (4), Colin van der Zanden (3), David Post (2), Fenna Teunissen (2), Mariska Zuidervaart (2) en Kitty van der Ende.

Koploper KOAG verspeelde een punt tegen ONDO(G) en Avanti is door de overwinning tegen Bolnes tot op één punt genaderd. De strijd om het kampioenschap lijkt zich te gaan afspelen tussen KOAG, ONDO en Avanti met Merwede als een gevaarlijke buitenstaander. De eerstkomende wedstrijd speelt Avanti in het nieuwe jaar op zaterdag 3 januari in Leiderdorp tegen Velocitas.

Doelpunten:Dé Post (5), Ronald Struijk (4), Colin van der Zanden (3), David Post (2), Fenna Teunissen (2), Mariska Zuidervaart (2) en Kitty van der Ende.