20212022 Veld 2021/09/18 Avanti| Post Makelaardij - Dalto/ Klaverbladverzekeringen 8-14
Tim van Dorp
30' Niet bekend Merijn Sevenhuysen
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Mirthe van Staalduinen
30' Niet bekend Judith Goedendorp
Merijn Sevenhuysen(3)
Stefan Hogervorst(2)
Mirthe van Staalduinen(2)
Judith Goedendorp(1)

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021/2022 moest Avanti | Post Makelaardij haar meerdere erkennen in Dalto/Klaverblad Verzekeringen. In een wedstrijd waarin beide teams aanvankelijk veel moeite hadden om de korf te vinden, bleek de ploeg uit Driebergen uiteindelijk ruim de sterkste: 8-14.

Dalto gold vooraf als een van de favorieten voor het kampioenschap en wist die ambitie vorige week direct kracht bij te zetten door in de eerste wedstrijd van het seizoen Groen Geel | IJskoud de Beste te verslaan in Wormer. Voor Avanti een mooie kans om de krachten te meten met een ‘topclub’, nadat het team van Tom Kalkman en Henk Jan Post vorige week een mooie overwinning behaalde bij Swift. Aan het weer lag het in ieder geval niet. Op Sportpark de Groene Wijdte genoten de vele toeschouwers van een mooie nazomerdag.

Avanti trof de Driebergse formatie voor het laatst op 5 oktober 2019, inmiddels bijna twee jaar geleden. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen, eveneens op het veld in Pijnacker, verliep ook niet bijzonder doelpuntrijk. Dalto ging destijds in de slotfase met de zege aan de haal: 12-13.

Avanti startte met Floor, Nikki, Stefan en Jordi in de eerste aanval en Judith, Mirthe, Arie en Merijn in het verdedigingsvak. Het blauw-witte vlaggenschip kwam al snel op 1-0 via Stefan, maar in het vervolg had de eerste aanvalsformatie zeer veel moeite om tot score te komen. De volgende (en laatste) treffer van het vak viel pas helemaal aan het einde van de wedstrijd. In het andere vak liep het offensieve spel iets soepeler. Arie stond als vanouds sterk te rebounden, waardoor de eerste verdediging regelmatig tot meerdere schoten per aanval kon komen. Helaas was het viertal wat ongelukkig in de afronding.

Het gebrek aan scorend vermogen leidde in de eerste helft niet tot een grote achterstand. Verdedigend speelde Avanti namelijk uitstekend. Dalto kwam in het eerste bedrijf veel met de dames voor de korf, maar zij kregen weinig ruimte van het Pijnackerse damesviertal. De heren van Avanti pakten bovendien veel verdedigende rebounds, waardoor ook de ploeg van Barry Schep maar mondjesmaat tot scoren kwam.

Tot 2-2 liep de wedstrijd gelijk op. Daarna was het Dalto dat met 2-4 voor het eerst een verschil van twee wist te bereiken. Die marge gaf het voor de rust niet meer uit handen. Vlak voor de pauze probeerden Tom en Henk Jan de ploeg nog even op scherp te zetten om te voorkomen dat Avanti met een achterstand aan de thee ging. Dat lukte nog bijna, maar vlak voor het rustsignaal liet de ploeg uit Pijnacker twee strafworpen onbenut. Ruststand: 3-5.

In de tweede helft begon het aanvalsspel van Dalto beter te lopen. De Driebergse formatie kwam steeds vaker met de heren voor de korf en Schep bracht Matthijs den Ouden binnen de lijnen om de doelpuntenproductie op te krikken. De voormalig jeugdinternational schoot direct met scherp en na twee aanvallen stond het 3-7. Avanti deed wat terug via Merijn en Mirthe (5-7), maar daarna liep Dalto al snel weer uit naar 6-10.

In de rust was Tom ingebracht om het eerste aanvalsvak aan doelpunten te helpen. Helaas bleven de scores ook in de tweede helft uit, terwijl Den Ouden aan de andere kant raak bleef schieten. De geelzwarten breidden zodoende hun voorsprong uit naar 6-13. Avanti speelde een verloren wedstrijd en ook het inbrengen van Manon voor Floor kon het tij niet keren. In de slotfase kwam Tim van Dorp nog even binnen de lijnen voor de Pijnackerse formatie.

Vlak voor tijd bepaalde Stefan met een score onder de korf de eindstand op 8-14. Het was pas de tweede treffer van het eerste aanvalsvak. Soms zijn er van die dagen dat de bal simpelweg niet door de korf wil vallen, zelfs niet bij vrije ballen en strafworpen. Vroeger grapten we bij Avanti dan wel eens dat het biermandje op de korf was geschroefd. In ieder geval is duidelijk op welk vlak het de volgende wedstrijd beter kan. Positief aan deze ontmoeting was dat de ploeg uit Pijnacker koploper Dalto lange tijd verdedigend aan banden kon leggen. Volgende week kan het vlaggenschip tegen SKF in Veenendaal de draad weer oppakken.

Eindstand 8-14.

Doelpunten: Merijn Sevenhuijsen (3), Stefan Hogervorst (2), Mirthe van Staalduinen (2) en Judith Goedendorp