20212022 Veld 2021/10/30 Avanti| Post Makelaardij - Swift (M) 27-16
2021/10/30 Avanti| Post Makelaardij - Swift (M) 27-16
Arie Vingerling
Tom Snaphaan
Angelo van der Hout
Tim van Dorp
56' Afstand Tom Snaphaan(27 - 16)
56' Afstand Swift (M)(26 - 16)
54' Afstand Swift (M)(26 - 15)
53' Afstand Swift (M)(26 - 14)
53' Afstand (5e doelpunt)Nikki van Trigt(26 - 13)
52' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(25 - 13)
51' Strafworp Swift (M)(24 - 13)
50' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Arie Vingerling
50' Tekst Angelo van der Hout komt in het veld voor Jordi van Zuidam
48' Afstand (3e doelpunt)Floor Munnik(24 - 12)
47' Afstand (4e doelpunt)Nikki van Trigt(23 - 12)
47' Afstand Swift (M)(22 - 12)
44' Tekst Arie Vingerling komt in het veld voor Stefan Hogervorst
44' Tekst Tom Snaphaan komt in het veld voor Arie Vingerling
41' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(22 - 11)
40' Afstand (5e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(21 - 11)
38' Strafworp Swift (M)(20 - 11)
36' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(20 - 10)
36' Afstand Swift (M)(19 - 10)
36' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(19 - 9)
35' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(18 - 9)
34' Vrije Bal (3e doelpunt)Judith Goedendorp(17 - 9)
34' Afstand Swift (M)(16 - 9)
32' Afstand (4e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(16 - 8)
31' Afstand (3e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(15 - 8)
31' Afstand Swift (M)(14 - 8)
29' Doorloop (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 7)
26' Korte kans (2e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(13 - 7)
25' Afstand Swift (M)(12 - 7)
24' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(12 - 6)
22' Strafworp (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(11 - 6)
16' Afstand Nikki van Trigt(10 - 6)
16' Strafworp Swift (M)(9 - 6)
15' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(9 - 5)
14' Afstand Swift (M)(8 - 5)
14' Afstand Swift (M)(8 - 4)
13' Doorloop Swift (M)(8 - 3)
12' Afstand Judith Goedendorp(8 - 2)
9' Afstand Manon Ballings(7 - 2)
9' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(6 - 2)
8' Afstand Arie Vingerling(5 - 2)
3' Korte kans Jordi van Zuidam(4 - 2)
3' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 2)
2' Afstand Floor Munnik(2 - 2)
1' Afstand Merijn Sevenhuysen(1 - 2)
1' Doorloop Swift (M)(0 - 2)
1' Korte kans Swift (M)(0 - 1)
Tom Snaphaan(1)

In een zeer doelpuntrijke wedstrijd heeft de hoofdmacht van Avanti | Post Makelaardij met een goed gevoel de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten. Na een 0-2 achterstand werd de wedstrijd al snel in het voordeel van de Pijnackernaren beslist. Een zeer hoog rendement halend op schoten achter de korf gaf Avanti een 8-2 voorsprong halverwege de eerste helft. Na een ruststand van 14-7 werd scherp schietend het verschil alleen maar groter. Eindstand 27-16.

Avanti | Post Makelaardij speelde nog zonder de geblesseerde Mirthe van Staalduinen, hopelijk kan zij in de zaal weer aansluiten. De openingsfase van de wedstrijd was voor de ploeg uit Middelburg. Via twee doorloopballen werd het 0-2. De ploeg van coaches Tom Kalkman en Henk Jan Post was gewaarschuwd en sloeg met een run van acht doelpunten achter elkaar direct toe (8-2). Er kwamen maar liefst vijf van de acht doelpunten van achter de korf vandaan. Het spel werd continu goed verlegd. Dit noopte de Swift-coach tot een time-out om de scoringsdrift van Avanti | Post Makelaardij een halt toe te roepen. Hij slaagde hierin enigszins want de marge werd in de eerste helft niet heel veel groter. De ruststand was 14-7 waarbij opviel dat alle spelers en speelsters van Avanti inmiddels tot scoren waren gekomen.

In de tweede helft werd de marge gestaag wel verder uitgebouwd mede dankzij een sterke tweede aanvalsopzet. Het vak van Arie, Merijn, Floor en Nikki was daarin zeer trefzeker en haalde driemaal het volle rendement uit haar aanvallen. Halverwege de tweede helft was de marge al opgelopen naar twaalf doelpunten verschil en dat gaf de Avanti-coaches ook de gelegenheid om nog aantal wissels door te voeren. Om en om scorend werd een 27-16 eindstand bereikt. Na de 16-18 overwinning in de heenwedstrijd was Avanti | Post Makelaardij deze zaterdag aanvallend en scorend zeer goed op dreef waardoor de marge nu vele malen groter was. Een lekkere wedstrijd om de eerste helft van het veldseizoen af te sluiten en met vertrouwen naar de zaalcompetitie te gaan.

In de Provinciale Zeeuwse Courant gaf Swift-coach Dennis Plantinga aan dat Avanti gewoon teveel kwaliteit in huis heeft heeft om voor een stuntje te zorgen. Avanti was twee maten te groot en pakte Swift bij de kraag. De 13-6 ruststand verraadde de krachtsverhouding. Swift trad wederom aan zonder Sanne Oostinga en Naomi Zuidweg. Op een zevende plaats zal Swift alle zeilen bij moeten zetten na de zaal om een langer verblijf in de Hoofdklasse af te dwingen.

Doelpunten: Merijn Sevenhuysen (5), Nikki van Trigt (5), Judith Goedendorp (4), Stefan Hogervorst (4), Floor Munnik (3), Manon Ballings (2), Jordi van Zuidam (2), Tom Snaphaan en Arie Vingerling.

Foto's

Fiks - SKF 19-15
Sporting Delta - DSC 13-17

Stand Hoofdklasse B:

Aan het eind van de eerste helft van de veldcompetitie is een duidelijke driedeling zichtbaar in de stand. DSC, Groen Geel en Dalto gaan strijden om het kampioenschap. SKF en Swift hebben een Houdini-act nodig na de zaal om het vege lijf te redden. En Avanti | Post Makelaardij, Fiks en Sporting Delta kunnen als spelbreker gaan optreden bij de kampioensaspiraties van de top 3 en dat Houdini niet gaat voorkomen.

De 4-2 van Jordi van Zuidam
Hoog rendement op schoten vanachter de korf
Doorbraak van Floor Munnik
Naast prima rebounden pakt Arie Vingerling ook zijn doelpuntje mee
Hadden we al gezegd dat de doelpunten achter de korf vielen? Hier de 6-2 van Floor Munnik.
En hier komt de 7-2 aan van Manon Ballings.
Scheidsrechter den Dekker bekijkt de bijzondere pattas van Jordi van Zuidam.
De 9-5 van Judith Goedendorp
Dit wordt een strafworp die Stefan Hogervorst zou benutten (11-6)
Met een geweldige doorloop zorgt Jordi van Zuidam voor de 14-7 ruststand.
Merijn Sevenhuysen bracht de gemiddelde leeftijd van de mannen omlaag maar de score omhoog. Hier de 16-8.
En ook in de tweede helft werd het achterkantje gevonden om te scoren. Hier Stefan Hogervorst.
Nikki van Trigt schoot de tweede helft zeer scherp. Maar liefst 4 doelpunten in de tweede helft.