20212022 Zaal 2022/02/05 Avanti| Post Makelaardij - DSC 23-26
2022/02/05 Avanti| Post Makelaardij - DSC 23-26
Tom Snaphaan
Floor Munnik
Arie Vingerling
Merel Knetemann
50' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(23 - 26)
50' Strafworp (6e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(22 - 26)
49' Afstand DSC(21 - 26)
49' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(21 - 25)
48' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(20 - 25)
47' Afstand (5e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(19 - 25)
47' Afstand DSC(18 - 25)
46' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(18 - 24)
46' Afstand DSC(17 - 24)
44' Afstand (4e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(17 - 23)
44' Afstand DSC(16 - 23)
44' Tekst Merel Knetemann komt in het veld voor Manon Ballings
44' Afstand DSC(16 - 22)
43' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(16 - 21)
42' Tekst Manon Ballings komt in het veld voor Merel Knetemann
41' Afstand DSC(15 - 21)
41' Afstand Nikki van Trigt(15 - 20)
40' Afstand DSC(14 - 20)
39' Vrije Bal (4e doelpunt)Floor Munnik(14 - 19)
38' Korte kans DSC(13 - 19)
37' Afstand DSC(13 - 18)
35' Tekst Merijn Sevenhuysen komt in het veld voor Tom Snaphaan
34' Tekst Merel Knetemann komt in het veld voor Manon Ballings
31' Afstand DSC(13 - 17)
31' Afstand DSC(13 - 16)
30' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Merijn Sevenhuysen
29' Afstand DSC(13 - 15)
29' Afstand DSC(13 - 14)
26' Strafworp (3e doelpunt)Floor Munnik(13 - 13)
25' Doorloop DSC(12 - 13)
23' Afstand DSC(12 - 12)
23' Afstand DSC(12 - 11)
22' Afstand (3e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(12 - 10)
21' Vrije Bal DSC(11 - 10)
19' Strafworp DSC(11 - 9)
17' Afstand (4e doelpunt)Tom Snaphaan(11 - 8)
16' Afstand DSC(10 - 8)
16' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(10 - 7)
16' Vrije Bal DSC(9 - 7)
15' Afstand DSC(9 - 6)
14' Afstand (2e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(9 - 5)
12' Afstand Judith Goedendorp(8 - 5)
12' Afstand DSC(7 - 5)
9' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(7 - 4)
8' Afstand DSC(6 - 4)
7' Doorloop Jordi van Zuidam(6 - 3)
7' Afstand Manon Ballings(5 - 3)
5' Doorloop (2e doelpunt)Tom Snaphaan(4 - 3)
4' Afstand DSC(3 - 3)
3' Afstand Merijn Sevenhuysen(3 - 2)
2' Afstand DSC(2 - 2)
2' Afstand Tom Snaphaan(2 - 1)
2' Afstand Floor Munnik(1 - 1)
2' Korte kans DSC(0 - 1)
1' Tekst Arie Vingerling komt in het veld voor Stefan Hogervorst
0' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Arie Vingerling
Nikki van Trigt(1)

Een doelpuntloze periode van vijftien minuten in het begin van de tweede helft deed Avanti | Post Makelaardij de das om in de thuiswedstrijd tegen DSC. Van 13-13 werd het 13-19 met vier doelpunten van DSC-er Thije Anteunissen. De ploeg uit Pijnacker miste de energie en het rendement om deze achterstand nog om te draaien. In de laatste minuten wist Avanti het gat nog iets te verkleinen maar de ploeg van Henk Jan Post kwam uiteindelijk tekort. Eindstand 23-26.

In de voorbeschouwing voor Avanti TV gaf coach Henk Jan Post vantevoren aan dat hij blij was dat er weer competitie gespeeld kon worden, maar dat de 2.5 week voorbereiding wel kort was om er al weer te staan. Hij sprak de verwachting uit dat DSC een maatje te groot zou zijn in deze competitite, maar dat hij voor Avanti | Post Makelaardij vandaag wel kansen zag als de instelling goed was en er richting de 25 doelpunten gegaan kon worden.

In de eerste helft begon Avanti | Post Makelaardij sterk aan de wedstrijd en pakte een 5-3 voorsprong via een geweldige doorloop vanTom Snaphaan en een afstandsschot van Manon Ballings. En de marge werd zelfs naar vier doelpunten uitgebreid naar 9-5 dankzij Judith Goedendorp en Merijn Sevenhuysen. Ondertussen had de coach van DSC via een aantal vakwissels Timo de Wit weggehaald van de verdedigende druk van Jordi van Zuidam en bracht hij Robert Roubos in de rebound tegen Arie Vingerling. Door deze wissels kreeg DSC meer grip op de wedstrijd. Bij de rust had DSC zelfs een kleine voorsprong te pakken (12-13). Een ander belangrijk moment was bij de 11-8 toen Avanti | Post Makelaardij een strafworp liet liggen en DSC vervolgens wel scoorde. In plaats van weer vier doelpunten voorsprong werd de marge twee.

Floor Munnik maakte gelijk na de rust via een strafworp de 13-13. Vervolgens brak de al eerder genoemde fase aan waar Avanti | Post Makelaardij een lager tempo speelde en het rendement uitzonderlijk laag lag (in de 15 minuten na rust een scoringspercentage van slechts 3%). DSC bleef wel gewoon doorscoren en liep uit naar een 13-19 voorsprong. Vooral het tweede aanvalsvak had het deze wedstrijd scorend lastig en in deze vakkencombinatie zou DSC met 15-9 het verschil maken. Avanti was in de eerste vakkencombinatie sterker met 14-11, maar dat was niet genoeg om te compenseren voor de tweede vakkencombinatie. In de laatste tien minuten van de wedstrijd, met ook nog het zaaldebuut van Merel Knetemann in de hoofdmacht, ging het scoringspercentage weer iets omhoog en werd de achterstand nog iets verkleind. Eindstand 23-26.

Na afloop was coach Henk Jan Post toch wel teleurgesteld in het eindresultaat gezien de goede eerste helft. Fitheid en rendement zijn onderwerpen waar de ploeg de komende week aan gaat werken. Het goede dynamische spel in de eerste twintig minuten van de eerste helft geeft echter voldoende vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

De DSC-coach was na afloop voor Avanti TV natuurlijk blij met de punten. De wedstrijden tegen Avanti zijn volgens hem altijd een taktisch steekspel. En zijn wissels van deze avond pakten goed uit. Met Robert Roubos tegen Arie Vingerling had hij reboundkracht bij Avanti weggehaald en zijn dameskwartet was belangrijk in de afronding door de ballen hoog weg te schieten. En volgens hem waren de vier doelpunten van Thije Anteunissen na rust uiteindelijk beslissend.

En beide coaches waren natuurlijk blij dat er eindelijk weer met publiek gespeeld kon worden. En voor Avanti was het goed nieuws dat Avanti BWD weer nieuw leven is ingeblazen en duidelijk hoorbaar aanwezig was. En er was natuurlijk de primeur van een heus wedstrijdverslag op Avanti TV met interviews voor en na de wedstrijd. Complimenten voor alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt!

Doelpunten: Merijn Sevenhuysen (6), Judit Goedendorp (4), Floor Munnik (4), Tom Snaphaan (4), Jordi van Zuidam (3), Manon Ballings en Nikki van Trigt.