20212022 Zaal 2022/02/12 DeetosSnel -Avanti| Post Makelaardij 21-21
2022/02/12 DeetosSnel -Avanti| Post Makelaardij 21-21
Arie Vingerling
Ruben Louwerse
Tom Snaphaan
Floor Munnik
51' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Tom Snaphaan
50' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Ruben Louwerse
50' Afstand (2e doelpunt)Merel Knetemann(21 - 21)
49' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Stefan Hogervorst
49' Afstand DeetosSnel(21 - 20)
45' Strafworp (3e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(20 - 20)
42' Afstand (7e doelpunt)Judith Goedendorp(20 - 19)
41' Vrije Bal DeetosSnel(20 - 18)
41' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(19 - 18)
39' Afstand (6e doelpunt)Judith Goedendorp(19 - 17)
38' Afstand DeetosSnel(19 - 16)
37' Vrije Bal Nikki van Trigt(18 - 16)
36' Afstand DeetosSnel(18 - 15)
36' Strafworp (2e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(17 - 15)
35' Afstand DeetosSnel(17 - 14)
32' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 14)
31' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 13)
27' Vrije Bal (5e doelpunt)Judith Goedendorp(16 - 12)
27' Korte kans DeetosSnel(16 - 11)
26' Strafworp DeetosSnel(15 - 11)
22' Afstand DeetosSnel(14 - 11)
22' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(13 - 11)
20' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(13 - 10)
20' Tekst Tom Snaphaan komt in het veld voor Arie Vingerling
20' Afstand DeetosSnel(13 - 9)
20' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 9)
19' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(12 - 8)
18' Afstand DeetosSnel(12 - 7)
17' Afstand DeetosSnel(11 - 7)
17' Afstand Jordi van Zuidam(10 - 7)
15' Afstand DeetosSnel(10 - 6)
15' Afstand Merijn Sevenhuysen(9 - 6)
14' Afstand DeetosSnel(9 - 5)
14' Afstand DeetosSnel(8 - 5)
13' Afstand DeetosSnel(7 - 5)
13' Afstand DeetosSnel(6 - 5)
10' Strafworp DeetosSnel(5 - 5)
10' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(4 - 5)
9' Afstand DeetosSnel(4 - 4)
8' Doorloop DeetosSnel(3 - 4)
6' Korte kans (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(2 - 4)
4' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 3)
3' Afstand DeetosSnel(2 - 2)
3' Vrije Bal Judith Goedendorp(1 - 2)
1' Korte kans DeetosSnel(1 - 1)
1' Afstand ( 1e doelpunt voor Avanti )Merel Knetemann(0 - 1)
Judith Goedendorp(7)
Jordi van Zuidam(5)
Stefan Hogervorst(3)
Merijn Sevenhuysen(3)
Merel Knetemann(2)
Nikki van Trigt(1)

Avanti | Post Makelaardij pakt een punt in Dordrecht na een sterke tweede helft. Halverwege de wedstrijd stond de ploeg van coaches Tom Kalkman en Henk Jan Post nog met 14-11 achter en direct na de rust zelfs met 16-11. Maar een beter verzorgde rebound en meer geduld in de aanval bracht Avanti in de tweede helft de betere kansen. Vijf minuten voor tijd was de stand weer gelijk (20-20) en was er zicht op meer. Toch wist de ploeg uit Pijnacker net niet door te drukken en de overwinning te pakken. Na de 21-20 van Bjorn van Rosmalen was het invalster Merel Knetemann die voor de 21-21 eindstand zorgde.

Dankzij het vrije weekend in de Korfbal League werd de wedstrijd gefloten door top scheidsrechters Marcel Luttik en Joeri Kok. Het werd een alleraardigst potje waarbij DeetosSnel in de eerste helft de bovenliggende partij was door een beter aanvalsrendement. Avanti | Post Makelaardij was slordig in de passing en nam aanvallend te snel de eerste kans. Verdedigend werd soms nog iets teveel ruimte gegeven waar DeetosSnel van kon profiteren.

In de aanvangsfase had Avanti Post Makelaardij nog het initiatief in het scoreverloop. Invalster Merel Knetemann opende de score, gevolgd door de 1-2 van Judith Goedendorp en de 2-3 en de 2-4 van Stefan Hogervorst (zeer trefzeker in de eerste helft). DeetosSnel kwam terug tot 4-4 en 5-5, maar sloeg binnen twee minuten een gat naar 9-5 via vier afstandsschoten. Dit noopte de Avanti-coaches tot een time-out. De doelpuntenmarge bleef op vier verschil tot aan de 13-9. De Pijnackernaren hadden in deze fase weinig geluk in de afronding, vele ballen ketsten uit het mandje. Via Judith Goedendorp, die deze avond met scherp schoot, werd het verschil terug gebracht naar twee doelpunten (13-11), waarna Deetos de ruststand op 14-11 bracht.

Vlak na rust liep Deetos verder uit naar vijf verschil (16-11). Het was knap te zien hoe Avanti | Post Makelaardij in de tweede helft de bakens wist te verzetten. De verdedigende druk werd opgevoerd en aanvallend was de rebound beter verzorgd waardoor de spitsen meer konden herhalen. Via Judith Goedendorp en tweemaal Jordi van Zuidam kwam Avanti terug naar 16-14. Je voelde de wedstrijd kantelen en vijf minuten voor tijd had Avanti | Post Makelaardij de stand weer gelijk getrokken (20-20) via Judith Goedendorp en Merijn Sevenhuysen. DeetosSnel bracht routinier Bjorn van Rosmalen in en hij was het ook die vlak voor tijd de 21-20 scoorde. Bij Avanti werd Ruben Louwerse ingebracht voor de aanvallende rebound en dat resulteerde in de gelijkmaker van Merel Knetemann. Een bloedstollende laatste minuut volgde waarin niet meer gescoord werd. Eindstand 21-21.

Avanti | Post Makelaardij wist DeetosSnel in de tweede helft op zeven doelpunten te houden. De goede verdedigende druk en een betere aanvallende rebound en aanvalsopzet bracht Avanti terug in de wedstrijd en leverde een welverdiend punt op.  Een knappe collectieve prestatie met een bijzondere vermelding voor de met scherp schietende Judith Goedendorp.

Doelpunten: Judith Goedendorp (7), Jordi van Zuidam (5), Stefan Hogervorst (3), Merijn Sevenhuysen (3), Merel Knetemann (2) en Nikki van Trigt.

Statistieken:
Avanti : 21/118 (18%)
DeetosSnel : 21/101 (21%)Judith voor het eerst 7 treffers in een wedstrijd en de eerste twee doelpunten én basisplek voor Merel.

De wedstrijd DSC-Pernix is uitgesteld vanwege een Corona-uitbraak in de Pernix selectie.