Manon Ballings
Jordi van Zuidam
Renske Wien
Lars Molijn
52' Strafworp (3e doelpunt)Tim van Dorp(27 - 21)
51' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(26 - 21)
50' Afstand (9e doelpunt)Tom Snaphaan(25 - 21)
50' Afstand TOP (A)(24 - 21)
49' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(24 - 20)
49' Afstand TOP (A)(23 - 20)
48' Tekst Renske Wien komt in het veld voor Jitte Janssen
47' Afstand (8e doelpunt)Tom Snaphaan(23 - 19)
47' Tekst Lars Molijn komt in het veld voor Arie Vingerling
46' Korte kans TOP (A)(22 - 19)
45' Tekst Jitte Janssen komt in het veld voor Renske Wien
44' Afstand (2e doelpunt)Tim van Dorp(22 - 18)
43' Afstand Nikki van Trigt(21 - 18)
43' Tekst Renske Wien komt in het veld voor Jitte Janssen
40' Afstand TOP (A)(20 - 18)
39' Afstand TOP (A)(20 - 17)
38' Afstand (6e doelpunt)Jitte Janssen(20 - 16)
35' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(19 - 16)
34' Afstand (7e doelpunt)Tom Snaphaan(18 - 16)
33' Afstand TOP (A)(17 - 16)
32' Afstand (5e doelpunt)Jitte Janssen(17 - 15)
32' Afstand Tim van Dorp(16 - 15)
31' Strafworp TOP (A)(15 - 15)
30' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(15 - 14)
29' Strafworp (4e doelpunt)Jitte Janssen(14 - 14)
28' Strafworp TOP (A)(13 - 14)
26' Tekst Manon Ballings komt in het veld voor Judith Goedendorp
24' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Jordi van Zuidam
23' Afstand (6e doelpunt)Tom Snaphaan(13 - 13)
21' Afstand (5e doelpunt)Tom Snaphaan(12 - 13)
21' Afstand TOP (A)(11 - 13)
20' Afstand (3e doelpunt)Jitte Janssen(11 - 12)
20' Strafworp TOP (A)(10 - 12)
18' Strafworp (4e doelpunt)Tom Snaphaan(10 - 11)
17' Afstand TOP (A)(9 - 11)
16' Afstand (2e doelpunt)Jitte Janssen(9 - 10)
15' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(8 - 10)
14' Vrije Bal TOP (A)(7 - 10)
14' Afstand Jitte Janssen(7 - 9)
14' Doorloop TOP (A)(6 - 9)
13' Strafworp Floor Munnik(6 - 8)
12' Doorloop TOP (A)(5 - 8)
12' Afstand TOP (A)(5 - 7)
11' Afstand TOP (A)(5 - 6)
10' Strafworp (2e doelpunt)Tom Snaphaan(5 - 5)
10' Afstand Tom Snaphaan(4 - 5)
7' Strafworp TOP (A)(3 - 5)
7' Afstand TOP (A)(3 - 4)
6' Afstand (50e doelpunt dit seizoen)Judith Goedendorp(3 - 3)
6' Vrije Bal TOP (A)(2 - 3)
3' Afstand TOP (A)(2 - 2)
2' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 1)
2' Afstand TOP (A)(1 - 1)
1' Afstand Arie Vingerling(1 - 0)
1' Tekst Jitte Janssen komt in het veld voor Manon Ballings

Eerst nog een kwartiertje opruimen voor de wedstrijd

Oef wat waren we  dichtbij een stunt.  Met nog minder dan een minuut te spelen komt de bal voor de laatste keer in de Avanti aanval. En met een voorsprong van zes is er nog één treffer nodig voor een verlenging.  Helaas lukt dat niet en gaat TOP met het beste totaalresultaat ( 55-56) door naar de volgende Play-off ronde tegen Unitas. Avanti gaat het nu opnemen tegen Tempo. Tempo won ook met het kleinst mogelijke verschil van Nieuwerkerk, 40-39.

Concentratie bij Tom bij een van zijn 9 treffers. Overigens werden alle 10 toegekende strafworpen in de wedstrijd benut

Het werd een prachtige avond in de Viergang. Volle tribunes, een leger vrijwilligers, twee fantastische scheidsrechters en als laatste natuurlijk twee geweldige korfbalploegen. Wat een vechtlust van beide kanten en een genot om naar de wedstrijd te kijken. Ook bij de livestream weer een nieuw element, razende reporter Stefan van Dorp die samen met Marijn Diepens tijdens de wedstrijd korte interviews maakt.

Na wat oponthoud bij het begin van de wedstrijd door alle poppers die op het veld terecht gekomen zijn kunnen we bijna een kwartier te laat eindelijk beginnen. En vanaf het beginsignaal ontspint zich een heerlijke wedstrijd. Om beurten staan de ploegen voor maar slagen er niet in een groot gat te slaan. De rust wordt dan ook bereikt met een gelijke stand 13-13. Tom heeft er in de eerste helft al 6 in liggen. Voor Avanti een schotpercentage van 21%(23/62), TOP 17%(13/51).

Jitte in bloedvorm momenteel. Bikkelen en 6 treffers. Helaas in de slotfase uitgevallen met een spierblessure. Hopelijk is dit voor dinsdag hersteld.

Ook in de tweede helft lijkt het er niet op dat het benodigde verschil van 7 doelpunten gehaald gaat worden. Tot er na een minuut op 10 verassend genoeg ineens een 20-16  voorsprong voor Avanti op het bord staat. Na treffers van Jitte , Tom en Stephan.  Heel langzaam begint er dan toch een barstje in het sterke spel van TOP te komen. Jitte raakt geblesseerd en wordt prima afgelost door Renske.  Ook Tim en Lars maken nog hun opwachting. En uiteindelijk lijkt op de valreep nog een stunt mogelijk.  Een strafworp van Tim brengt Avanti op een voorsprong van zes doelpunten.  27-21. Maar het lukt niet. Wat een prachtige prestatie van deze groep met deze keer Tom en Jitte voorop in de strijd. Tom met maar liefst 9 treffers en Jitte met 6 én de bewaking van TOP sterkhouder Anita de Ridder.  In de tweede helft zien we precies het omgekeerde beeld als in de uitwedstrijd in Arnemuiden. Daar was het schotpercentage van TOP het dubbele van Avanti. In de Viergangs is het precies andersom. Avanti 26% tegen TOP 14%.

Tim krijgt hier de strafworp, die hij benut. 27-21

Avanti gaat nu op voor de volgende ronde tegen Tempo , dat wint van Nieuwerkerk,  voor een plek in de nieuwe tussenklasse / Promotieleague of hoe dat ding ook gaat heten. We gaan dinsdagavond 5 april om 20:30 weer verder in de Viergang. Tot dan graag !

Doelpunten:  Tom (9) Jitte (6) Stefan (4) Tim (3) Floor (2) Nikki (1) Judith (1) Arie (1)