20212022 Veld 2022/06/18 Sporting Delta -Avanti| Post Makelaardij 13-14
2022/06/18 Sporting Delta -Avanti| Post Makelaardij 13-14
Jitte Janssen
Arie Vingerling
Merijn Sevenhuysen
Floor Munnik
55' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(13 - 14)
54' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 13)
53' Afstand Sporting Delta(13 - 12)
50' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(12 - 12)
48' Afstand Sporting Delta(12 - 11)
48' Afstand Sporting Delta(11 - 11)
47' Afstand Sporting Delta(10 - 11)
45' Korte kans Sporting Delta(9 - 11)
44' Afstand Sporting Delta(8 - 11)
44' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(7 - 11)
41' Afstand (200e carriere doelpunt)Judith Goedendorp(7 - 10)
39' Afstand Jitte Janssen(7 - 9)
38' Afstand (2e doelpunt)Tom Snaphaan(7 - 8)
33' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(7 - 7)
33' Afstand Sporting Delta(7 - 6)
32' Afstand Sporting Delta(6 - 6)
32' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(5 - 6)
31' Tekst Arie Vingerling komt in het veld voor Merijn Sevenhuysen
30' Tekst Jitte Janssen komt in het veld voor Floor Munnik
19' Doorloop Sporting Delta(5 - 5)
19' Afstand Sporting Delta(4 - 5)
18' Doorloop Tom Snaphaan(3 - 5)
16' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 4)
14' Afstand (50e doelpunt dit seizoen)Jordi van Zuidam(3 - 3)
11' Strafworp Sporting Delta(3 - 2)
10' Vrije Bal Nikki van Trigt(2 - 2)
10' Afstand Sporting Delta(2 - 1)
9' Vrije Bal Sporting Delta(1 - 1)
3' Afstand Manon Ballings(0 - 1)
Jitte Janssen(1)

In de laatste competitiewedstrijd maakten Sporting Delta en Avanti | Post Makelaardij er weer net zo'n spannend potje van als in de heenwedstrijd in oktober 2021. Eindigde de wedstrijd toen in een 17-17 gelijkspel, ditmaal gingen de Pijnackernaren er met de zege vandoor 13-14. Avanti | Post Makelaardij eindigde daarmee op een keurige vierde plaats met 16 punten uit 14 wedstrijden achter het supertrio DSC, Dalto en Groen Geel.

Ook al ligt Dordrecht maar zo'n 40km van Pijnacker, het temperatuurverschil was enorm. Hoe dichter naar Dordt hoe heter het wordt, was de uitdrukking deze keer. De hoge temperaturen in combinatie met een feestje op vrijdagavond maakten dat er veel gevraagd werd van de selectie. Het werd qua scoreverloop een gelijk opgaand potje, waarbij Avanti de eerste twee doelpunten voorsprong pakte naar 3-5, maar Sporting Delta nog voor de rust egaliseerde.

In de tweede helft een wat vreemder scoreverloop waarbij Avanti na de 7-6 met een run van vijf doelpunten achter elkaar op een 7-11 voorsprong kwam. Maar de wedstrijd zat niet in de tas, want in nog geen vier minuten tijd pakte Sporting ook een run van vijf doelpunten en kwam weer op voorsprong (12-11). Avanti | Post Makelaardij rechtte de rug en via Tom Snaphaan (12-12) en Jordi van Zuidam (13-13) bleven de Pijnackernaren aanhaken. Matchwinnaar werd aanvoerder Stefan Hogervorst. Van afstand scoorde hij de 13-14 wat tevens de eindstand was.

Avanti pakt de winst vooral via de tweede vakkencombinatie met 8 doelpunten voor en 5 tegen, waar in de eerste vakkencombinatie Delta met 8-6 de overhand had. We hebben geen statistieken bij de hand van de gemiste strafworpen dit seizoen, maar dat waren er ogenschijnlijk meer dan in het verleden. Ook deze wedstrijd werden drie kansen van 2.5m onbenut gelaten. Misschien wordt het tijd om de meest gemiste strafworpen trofee weer eens uit de kast te halen of toe te voegen als rubriek aan de Avanti-awards. Suggesties voor een naam zijn natuurlijk welkom. Of de uitdaging aan de selectie om komend seizoen geen strafworp meer te missen en die gemiste strafworpencup weer waardeloos te maken en op te laten bergen in de kast.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (3), Tom Snaphaan (3), Manon Ballings (2), Judith Goedendorp (2), Jordi van Zuidam (2), Jitte Janssen en Nikki van Trigt