20222023 Zaal 2023/04/01 Avanti - DOS (W) 23-24
Merel Knetemann
Tom Snaphaan
Tim van Dorp
Amy Peper
53' Tekst Amy Peper komt in het veld voor Nikki van Trigt
53' Strafworp (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(23 - 24)
52' Afstand DOS (W)(22 - 24)
50' Afstand Ruben Louwerse(22 - 23)
47' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Stefan Hogervorst
47' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Ruben Louwerse
46' Afstand DOS (W)(21 - 23)
42' Afstand DOS (W)(21 - 22)
42' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Jordi van Zuidam
41' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(21 - 21)
41' Doorloop DOS (W)(20 - 21)
40' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(20 - 20)
39' Afstand DOS (W)(19 - 20)
38' Afstand DOS (W)(19 - 19)
37' Doorloop (3e doelpunt)Floor Munnik(19 - 18)
37' Afstand DOS (W)(18 - 18)
36' Afstand (5e doelpunt)Nikki van Trigt(18 - 17)
35' Afstand DOS (W)(17 - 17)
34' Strafworp DOS (W)(17 - 16)
33' Afstand DOS (W)(17 - 15)
32' Afstand (2e doelpunt)Vincent van Beek(17 - 14)
30' Afstand DOS (W)(16 - 14)
28' Afstand DOS (W)(16 - 13)
27' Afstand Merel Knetemann(16 - 12)
25' Strafworp DOS (W)(15 - 12)
24' Afstand DOS (W)(15 - 11)
23' Vrije Bal (3e doelpunt)Judith Goedendorp(15 - 10)
22' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 10)
21' Afstand DOS (W)(13 - 10)
19' Afstand DOS (W)(13 - 9)
19' Doorloop (2e doelpunt) (50e doelpunt dit seizoen)Judith Goedendorp(13 - 8)
18' Strafworp (4e doelpunt)Nikki van Trigt(12 - 8)
17' Afstand DOS (W)(11 - 8)
16' Afstand DOS (W)(11 - 7)
16' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(11 - 6)
15' Strafworp Floor Munnik(9 - 5)
15' Doorloop (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 5)
15' Afstand DOS (W)(10 - 6)
12' Afstand DOS (W)(8 - 5)
11' Doorloop (3e doelpunt) (50e doelpunt dit seizoen)Nikki van Trigt(8 - 4)
8' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(7 - 4)
8' Afstand (250e carriere doelpunt)Judith Goedendorp(6 - 4)
7' Afstand DOS (W)(5 - 4)
7' Afstand Jordi van Zuidam(5 - 3)
5' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(4 - 3)
5' Strafworp DOS (W)(3 - 3)
3' Vrije Bal DOS (W)(3 - 2)
3' Afstand Vincent van Beek(3 - 1)
2' Afstand Nikki van Trigt(2 - 1)
2' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 1)
0' Afstand DOS (W)(0 - 1)
Merel Knetemann(1)

Zaterdag 1 April heeft Avanti | Post Makelaardij in een overvolle sporthal De Viergang wederom geschiedenis geschreven. In een bloedstollend spannende wedstrijd was het doelpunt verschil verlies voldoende om kampioen te worden in de Hoofdklasse B waardoor Pijnacker volgend jaar verzekerd is van Korfbal League 2 korfbal. De ploeg uit Pijnacker verspeelde een 15-11 voorsprong in de eerste tien minuten na de rust (17-17), waarna het vele publiek op het puntje van de stoel zat en de spanning te snijden was. Zeker toen DOS (W) zes minuten voor tijd op 21-23 kwam. Dankzij invaller Ruben Louwerse (22-23) en na de 22-24 de strafworp van Jordi van Zuidam 8 seconden voor tijd werd het kampioenschap zeker gesteld. Eindstand 23-24.

De programmamaker van de KNKV heeft een goede hand van indelen gehad met op de laatste speeldag de wedstrijd tussen de nummer één Avanti | Post Makelaardij tegen nummer twee DOS (W). In de uitwedstrijd had Avanti met twee doelpunten verschil gewonnen (17-19) en het was nu zaak om niet te verliezen met meer dan twee doelpunten verschil. Voor tegenstander DOS(W) was dit weer een volgend hoofdstuk in een geweldig jongens- en meisjesboek. Voor een relatief kleine vereniging met minder dan 100 leden opklimmen van de derde klasse naar de top van de Hoofdklasse in een paar jaar tijd is een geweldige prestatie en daar kunnen ze in Westbroek zeker trots op zijn.

Trots is ook het woord wat bij je opkomt als je ziet hoe bij Avanti | Post Makelaardij de hele vereniging dit seizoen heeft meegeleefd met de selectie. En wat er allemaal georganiseerd is om deze kampioenswedstrijd tot een geweldige entourage te maken. De spanning werd gedurende de week al heerlijk opgebouwd. Gave filmpjes voorafgaand aan de wedstrijd op allerlei social media, spandoeken verven voor de jeugd, de ouders van het C1 die een heerlijke hamburger maaltijd als Herrie in de Keuken hebben geserveerd, het BWD die alle registers had open getrokken met een waanzinnig mooi nieuw spandoek en de Avanti TV crew die alles weer live in beeld bracht met deskundig commentaar en later nog vele interviews de ether zal inbrengen. Dit alles leidde ertoe dat sporthal De Viergang bomvol zat en stond. De wethouder van Sport, sponsoren, fotografen/verslaggevers van diverse kranten, oud-leden en natuurlijk ook heel veel eigen leden met hun familie. Dit stukje historie wilde niemand missen.

De eerste helft was Avanti | Post Makelaardij duidelijk de bovenliggende partij. Dankzij het sterke optreden van het tweede aanvalsvak met een weergaloze Jordi van Zuidam en Nikki van Trigt werd DOS(W) op een vier doelpunten achterstand gezet. Uit de eerste drie aanvallen van dat vak werd het volle rendement gehaald. En na tien minuten spelen stond er een 8-4 voorsprong op het scorebord. Over en weer scorend werd een 15-11 ruststand bereikt. Avanti had in de tweede vakopstelling met 9-3 duidelijk de overhand. Bij DOS(W) kwam het gevaar vooral uit haar eerste aanvalsvak met scherp schietende heren. In de eerste vakopstelling was DOS(W) met 6-8 doeltreffender.

Wat er in de rust gezegd of gedronken is weten we niet, maar feit was wel dat Avanti | Post Makelaardij niet lekker uit de kleedkamer kwam. Doorloopballen werden gemist en een aantal keer werd knullig balverlies geleden. DOS had de zaakjes beter op orde tegen het sterke aanvalsvak van Avanti en na tien minuten was de stand weer gelijk (17-17). Dit noopte coaches Henk Jan Post en Mena Kuhuwaehl tot een time-out. Om en om scorend bleef de score gelijk opgaan tot de 21-21. Twee herendoelpunten van DOS(W) betekende 21-23 met nog zes minuten te spelen.  Het inbrengen van Tim van Dorp in de verdediging was een meesterzet om de DOS(W) heren af te gaan stoppen. Zijn eerste actie was meteen een vol blok op een schot en zeer agressief spelend was Tim zeer belangrijk voor zijn team. Ruben Louwerse werd ook het veld ingebracht maar dan om de rebound te verzorgen, maar hij kreeg ook ruimte voor de korte kans en die benutte hij ook (22-23). Toch werd het 13 seconden voor tijd 22-24 en was het nog niet gespeeld. DOS(W) maakte een bewuste overtreding op Nikki van Trigt en liep vervolgens ook bewust twee maal in bij de vrije bal om een strafworp te forceren in de hoop toch nog in balbezit te komen. Nikki van Trigt werd na het toekennen van de strafworp vervangen door Amy Peper waarna Jordi van Zuidam de taak op zich nam om de strafworp te nemen. En de geschiedenis herhaalde zich. Net als in de beslissende wedstrijd tegen DSC jaren geleden voor promotie naar de Korfbal League verzilverde Jordi deze strafworp en stroomde het Avanti-publiek al het veld in en werden de shooters al leeggeschoten. Met nog vijf seconden te spelen moest eerst de vloer weer schoon geveegd worden waarna de laatste seconden werden uitgespeeld. Hier vielen geen doelpunten meer en kon Avanti | Post Makelaardij het feestje gaan vieren. Eindstand 23-24. Kampioen van de Hoofdklasse B en promotie naar de Korfbal League 2!!! Samen met de supporters werd een mooi feestje op het veld gevierd. Kampioenschappen na een spannende wedstrijd zijn de mooiste en de wedstrijd Avanti - DOS(W) paste prima in dit rijtje. De felicitaties gaan natuurlijk naar de selectie en begeleiding! En wat een mooie laatste zaalwedstrijd voor teammanager Edwin Kroeze! Met 24 punten uit 14 wedstrijden is het een prachtig seizoen geweest en was deze apotheose in de slotwedstrijd in zo'n volle hal een dag om nooit maar dan ook nooit meer te vergeten. Ook heel veel dank aan het BWD, wat hebben zij er weer een geweldig festijn van gemaakt. Grote klasse en een duidelijke steun in de rug voor de selectie!

Doelpunten: Jordi van Zuidam (6), Nikki van Trigt (5), Judith Goedendorp (4), Floor Munnik (3), Vincent van Beek (2), Stefan Hogervorst, Merel Knetemann en Ruben Louwerse

Link wedstrijdfoto's

ODIK/Jansen vd Grift - Nieuwerkerk 19-21
GKV/Enomics - Swift (M) 24-20
De Meeuwen - Pernix 18-14

Eindstand Hoofdklasse B:

Aanvoerder Stefan Hogervorst ontvangt uit handen van sponsor Sport 2000 het eerste cadeau als felicitatie voor het behaalde kampioenschap.
Kampioenen
De beslissende strafworp van Jordi van Zuidam
Wat een klasbak blijft Jordi van Zuidam. Zeer goede wedstrijd vandaag en koelbloedig de laatste strafworp maken.