20222023 Veld 2023/04/22 Fiks -Avanti 22-21
Vincent van Beek
Merel Knetemann
Ruben Louwerse
Tim van Dorp
59' Afstand Fiks(22 - 21)
58' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(21 - 21)
58' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Tim van Dorp
56' Doorloop Fiks(21 - 20)
54' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(20 - 20)
54' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Ruben Louwerse
53' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Tim van Dorp
47' Strafworp (6e doelpunt)Tom Snaphaan(20 - 19)
46' Vrije Bal Fiks(20 - 18)
44' Afstand Fiks(19 - 18)
43' Afstand (5e doelpunt)Tom Snaphaan(17 - 18)
43' Vrije Bal Fiks(18 - 18)
40' Afstand Fiks(16 - 16)
40' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(16 - 17)
40' Afstand Fiks(17 - 17)
39' Afstand (3e doelpunt)Floor Munnik(15 - 16)
38' Strafworp Fiks(15 - 14)
38' Afstand Merel Knetemann(15 - 15)
37' Afstand (4e doelpunt)Tom Snaphaan(14 - 14)
36' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(14 - 13)
33' Strafworp (2e doelpunt)Nikki van Trigt(14 - 11)
33' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 12)
32' Afstand Fiks(14 - 10)
30' Vrije Bal Fiks(13 - 10)
29' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 10)
28' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 9)
26' Korte kans (2e doelpunt)Tom Snaphaan(12 - 8)
25' Afstand Fiks(12 - 7)
23' Afstand Fiks(11 - 6)
23' Afstand Vincent van Beek(11 - 7)
20' Afstand Fiks(10 - 5)
20' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(10 - 6)
15' Afstand Fiks(9 - 5)
13' Afstand Fiks(8 - 5)
12' Doorloop Fiks(7 - 4)
12' Doorloop Floor Munnik(7 - 5)
11' Strafworp Jordi van Zuidam(5 - 4)
11' Doorloop Fiks(6 - 4)
9' Afstand Tom Snaphaan(4 - 3)
9' Afstand Fiks(5 - 3)
8' Strafworp Fiks(4 - 2)
6' Afstand Fiks(3 - 2)
5' Afstand Judith Goedendorp(2 - 2)
2' Afstand Nikki van Trigt(1 - 1)
2' Vrije Bal Fiks(2 - 1)
0' Afstand Fiks(1 - 0)
Merel Knetemann(1)

Na een spannende zaalcompetitie heeft Avanti | Post Makelaardij 1 ook nog een spannende veldcompetitie te spelen. De ploegen onderin de Hoofdklasse B ontlopen elkaar weing zodat bijna elke wedstrijd een finale is. Waar tegenstander Fiks degradeerde uit de Korfballeague 2 in de zaal gaat Avanti | Post Makelaardij juist naar deze klasse toe volgend seizoen.

Fiks stond maar één punt boven Avanti | Post Makelaardij dus het was zaak voor de PIjnackernaren om punten te gaan pakken in Oegstgeest. In de thuiswedstrijd was net met een punt verschil verloren (17-18) en Avanti heeft het historisch gezien lastig tegen de ploeg uit Oegstgeest. Op de een of andere manier is het moeilijk punten halen tegen deze ploeg.

Ook deze zaterdag werd het weer een spannende wedstrijd, waar Avanti zich tekort deed door een mindere eerste helft. Fouten in de verdediging en veel plaatsfouten in de aanval maakten dat Fiks de bovenliggende partij was. Avanti had in de eerste helft veel meer schoten nodig om tot doelpunten te komen. Fiks was ook doeltreffender uit vrije ballen deze wedstrijd (4 uit 6) versus Avanti 1 uit 3. Via Fiks haar eerste aanval werd het verschil gemaakt. Na de 2-2 pakte die aanval de 4-2 en na de 7-5 werd de marge uitgebreid naar de 9-5. Vlak voor de rust wist Avanti de marge iets te verkleinen door na de 12-7 via Tom Snaphaan en tweemaal Jordi van Zuidam de aansluiting te vinden naar 12-10.

Na de 13-10 ruststand en gelijk de 14-10 kwam Avanti | Post Makelaardij beter in de wedstrijd. Een run van vier doelpunten (Nikki van Trigt, Jordi van Zuidam en tweemaal Tom Snaphaan) zorgde voor een 14-14 stand. Vervolgens waren de Pijnackernaren een fase leidend in het scoreverloop. Merel Knetemann 15-15, Floor Munnik 15-16, Nikki van Trigt 16-17 en Tom Snaphaan 17-18. Na de 18-18 was het toch weer de eerste aanval van Fiks die naar 20-18 ging. Het inbrengen van Ruben Louwerse bracht via zijn rebound de doelpunten van Tom Snaphaan en Judith Goedendorp naar de 20-20. En na de 21-21 was het Fiks die in de laatste twee minuten van afstand de wedstrijd besliste 22-21.

Gezien de stand duur puntenverlies van Avanti | Post Makelaardij en dat betekent dat elke wedstrijd vanaf nu een echte finale gaat worden. Een mooi slot van deze veldcompetitie. Eerst twee weken rust/vakantie en dan op zaterdag 13 mei wacht de derby tegen De Meervogels uit Zoetermeer.

Doelpunten: Tom Snaphaan (6), Jordi van Zuidam (5), Floor Munnik (3), Nikki van Trigt (3), Judith Goedendorp (2), Vincent van Beek en Merel Knetemann

Met dank aan Edwin Kroeze voor het scoreverloop en de highlights.