20222023 Veld 2023/05/13 Avanti - De Meervogels 14-13
Kirsten Tuinder
Ruben Louwerse
Tim van Dorp
Merel Knetemann
30' Niet bekend Floor Munnik
30' Niet bekend Tom Snaphaan
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Judith Goedendorp
30' Niet bekend Vincent van Beek
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
Stefan Hogervorst(3)
Tom Snaphaan(3)
Floor Munnik(3)
Vincent van Beek(2)
Judith Goedendorp(2)
Jordi van Zuidam(1)

De belangrijke 14-13 overwinning die Avanti | Postmakelaardij  op De Meervogels uit Zoetermeer geboekt heeft mag gerust een Houdini Act genoemd worden. Bij 6-11 in de tweede helft geeft namelijk niemand van het publiek, dat lekker zit bij te bruinen rond het veld,  nog een stuiver voor de kansen van Avanti. De Meervogels geeft Avanti nauwelijks kansen en scoort zelf makkelijk. Maar daarna wordt het allemaal  anders.

Henk Jan en Mena stellen vandaag de volgende ploeg op:  In de aanval Tom, Stefan, Judith en Floor. In de verdediging Jordi , Tim Nikki en Merel. Vincent heeft een rugblessure en start op de bank, maar zal later nog belangrijk worden.

Wanneer scheidsrechters van der Lucht en van den Beukel het beginmenusignaal laten horen  is het Tom Snaphaan die Avanti naar een eerste voorsprong schiet. Een lekker begin. Maar erg lang kunnen we daar niet van genieten. Vooral Mike Roos schiet met scherp. Na een kwartiertje spelen is de stand 3-5 in het voordeel van De Meervogels.  De twee Avanti treffers van Judith en Tom. Aan Meervogelskant maar liefst vier treffers dan al van Mike Roos.

Een time out dan voor Avanti. Er valt wel een en ander te bespreken. Avanti komt er nauwelijk aan te pas. Veel balverlies,  één schots aanvallen en aanvallend lukt het niet een vuist te maken. Vooral het eerste verdedigingsvak heeft het moeilijk aanvallend.

De time out heeft even een gunstig effect. Stefan scoort al snel de aansluitingstreffer. Maar dan weer veel balverlies en Meervogels loopt weer uit naar 4-8 maar liefst en houdt de vier punten voorsprong tot de rust. Vooral de treffer van Danny Schulting van De Meervogels vanaf de zijlijn is fraai. Hij tekent voor de ruststand van 6-10.

Als Avanti nog iets wil zal het in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen. Maar dat wil niet echt lukken.  Het eerste verdedigingsvak slaagt er maar niet in om te scoren. En ondertussen is het al 6-11 in het voordeel van De Meervogels. Henk Jan en Mena besluiten het helemaal om te gooien. Judith gaat naar het andere vak, en ook Vincent wordt in dat vak ingewisseld.  Stefan scoort eerst nog de 7-11 na een fraaie onderschepping van Tim in de verdediging. En dan eindelijk de eerste treffer voor het 1e verdedigingsvak. Het eerste schot van Vincent is gelijk raak, 8-11. Er is gelijk veel meer aanvallende druk. Jordi staat lekker te rebounden en Judith schiet ook van afstand de 9-11 binnen. Wie weet wat er nog mogelijk is. Wat natuurlijk ook meehelpt is dat het schotpercentage van De Meervogels keldert.

Het wordt nog 9-12 door Sanne van Lomwel waarna Floor van afstand en Jordi met een stip Avanti weer bij De Meervogels aansluit. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd neemt Danny Schulting de laatste treffer van de Zoetermeerders voor zijn rekening. 11-13.

Het is dan Floor Munnik die eigenhandig de ploegen weer naast elkaar brengt.  Ruben heeft inmiddels onder de korf postgevat. En vaak wordt er dan net wat scherper geschoten van afstand. Twee fraaie afstandschoten dus van Floor en het is gewoon weer 13-13.  Wat een verrassing. Maar het kan nog mooier. Met aan Meervogelskant topschutters Mike Roos en Danny Schulting voor de korf is het Vincent die van grote afstand de winnende binnen tilt.

Een mooie overwinning voor het collectief en het publiek dat weer goed aan zijn trekken kwam op de Groene Wijdte.  En een belangrijke overwinning ook, want de punten zijn hard nodig om bij de eerste zes in de Hoofdklasse te blijven en volgend jaar plaats te nemen in de nieuwe Ere-Klasse.

Houd het Avanti Youtube kanaal in de gaten voor nieuws uit de selectie !

Doorloopkans Floor Munnik
Belangrijke wissel Vincent van Beek die het verschil maakt. Zijn eerste aanval gelijk een doelpunt (8-11)
...en de winnende treffer van Vincent van Beek, mooi die ontlading bij Ruben Louwerse en Nikki van Trigt