20222023 Veld 2023/06/07 Avanti - Tempo 14-14
Tom Snaphaan
Floor Munnik
Merel Knetemann
Judith Goedendorp
30' Niet bekend Vincent van Beek
30' Niet bekend Tim van Dorp
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Merel Knetemann
30' Niet bekend Floor Munnik
30' Niet bekend Tom Snaphaan
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Merel Knetemann(1)

Vooraf zou je blij geweest zijn met een punt tegen nummer twee Tempo, maar na het 14-14 gelijke spel deze wedstrijd geen vrolijke gezichten bij Avanti | Post Makelaardij. Het team van coaches Henk Jan Post en Mena Kuhuweahl was dicht bij een verrassing geweest, maar in de laatste seconden scoorde Tempo toch nog de gelijkmaker. Gezien de overige uitslagen in deze spannende klasse zuur puntverlies. Het zal tot de laatste speelronde spannend blijven wie zich gaan kwalificeren voor de nieuwe Ereklasse en wie in de Hoofdklasse blijft.

In de aanvangsfase zag het er niet naar uit dat Avanti punten zou gaan pakken want Tempo kwam op een snelle 0-3 voorsprong. Halverwege de eerste helft hadden de Pijnackernaren de stand weer gelijk getrokken (4-4) via tweemaal Vincent van Beek. En na de 5-5 zorgde Tim van Dorp voor een kleine voorsprong bij de rust (6-5). Weinig doelpunten in de eerste helft en dat kwam ook mede door het achterverdedigen. In de tweede helft was het Avanti dat veelal op voorsprong kwam en zelfs via Merel Knetemann en Nikki van Trigt op een marge van vier doelpunten kwam (10-6). Via Stijn Eilers kwam Tempo terug tot 10-8 en na de 11-9 werd Jordi van Zuidam binnen de lijnen gebracht om Eilers van het scoren af te houden. En in deze missie zou Jordi uitstekend slagen, Eilers zou niet meer scoren. Echter de vakgenoten van Tempo namen de scorende rol over en stond er met nog vijftien minuten te spelen een 11-11 stand op het scorebord. De sterke tweede aanval bracht Avanti een 13-11 voorsprong via Vincent van Beek en Tim van Dorp. De marge van twee verschil bleef staan tot zes minuten voor tijd. Tempo scoorde de 14-13 en dat leek ook de eindstand te worden. Echter in de allerlaatste seconden werd het via een afstandsschot toch nog 14-14. Een domper voor Avanti | Post Makelaardij want ze waren zo dicht bij de overwinning. En dat had de Pijnackernaren iets meer lucht in de stand gegeven. Nu blijft het mega spannend de komende twee wedstrijden.  Eerst naar (komend) kampioen HKC in Hardinxveld en de week erna de laatste thuiswedstrijd tegen (ja alweer) DOS uit Westbroek. Het team is er natuurlijk alles aan gelegen om aanvoerder Stefan Hogervorst een mooi afscheid te geven. En wat was Stefan deze wedstrijd weer belangrijk. Reboundend en onderscheppend ijzersterk en op de belangrijke momenten ook weer een doelpunt. Avanti gaat zijn strijdlust en drive enorm missen!

Doelpunten: Vincent van Beek (5), Tim van Dorp (3), Stefan Hogervorst (2), Merel Knetemann, Floor Munnik, Tom Snaphaan en Nikki van Trigt.