20122013 Zaal 2012/12/08 DOS Kampen -Avanti 19-24
2012/12/08 DOS Kampen -Avanti 19-24
Daan Westmaas
Arie Vingerling
Babette Heyblom
59' Strafworp Stefan Hogervorst(19 - 24)
57' Afstand DOS Kampen(19 - 23)
54' Afstand DOS Kampen(18 - 23)
52' Strafworp Stefan Hogervorst(17 - 23)
50' Afstand Stefan Hogervorst(17 - 22)
48' Afstand DOS Kampen(17 - 21)
45' Afstand Arie Vingerling(16 - 21)
44' Afstand DOS Kampen(16 - 20)
42' Afstand DOS Kampen(15 - 20)
40' Afstand DOS Kampen(14 - 20)
40' Afstand Kitty vd Ende(13 - 20)
38' Afstand DOS Kampen(13 - 19)
38' Strafworp DOS Kampen(12 - 18)
38' Afstand DOS Kampen(12 - 19)
37' Afstand Arie Vingerling(11 - 19)
36' Afstand DOS Kampen(11 - 18)
35' Afstand Stefan Hogervorst(10 - 18)
33' Afstand DOS Kampen(10 - 17)
33' Afstand David Post(9 - 17)
32' Afstand David Post(9 - 16)
32' Afstand DOS Kampen(9 - 15)
31' Afstand DOS Kampen(8 - 15)
30' Afstand Fenna van Leeuwen(7 - 15)
28' Strafworp Daan Westmaas(7 - 14)
27' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 13)
26' Afstand Babette Heyblom(7 - 12)
25' Afstand Fenna van Leeuwen(7 - 11)
24' Afstand Daan Westmaas(7 - 10)
20' Strafworp Stefan Hogervorst(7 - 9)
18' Strafworp DOS Kampen(7 - 8)
17' Strafworp Daan Westmaas(6 - 8)
16' Afstand DOS Kampen(6 - 7)
15' Afstand Stefan Hogervorst(5 - 7)
13' Vrije Bal Daan Westmaas(4 - 6)
13' Strafworp DOS Kampen(5 - 6)
12' Afstand David Post(4 - 5)
10' Korte kans Arie Vingerling(4 - 4)
9' Afstand DOS Kampen(4 - 3)
6' Vrije Bal DOS Kampen(3 - 3)
5' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 3)
4' Doorloop DOS Kampen(2 - 2)
4' Strafworp DOS Kampen(1 - 2)
3' Afstand David Post(0 - 2)
0' Afstand David Post(0 - 1)
0' Tekst
Babette Heyblom(1)

Een belangrijke overwinning voor Avanti in Kampen. Vorige week had koploper Victum al gelijk gepeeld bij DOS Kampen dus Avanti was gewaarschuwd. In het prachtige sportcomplex “De Reeve”  , waar zelfs de kleur van de vloer  aan de DOS kleur aangepast is speelde Avanti een sterke wedstrijd met als resultaat een 19-24 overwinning in een wedstrijd waarin niet is achtergestaan.

Na een minuut stilte is het aanvoerder David die uit de startblokken  schiet. Zijn eerste twee schoten treffen doel. DOS Kampen moet het vooral van de razendsnelle Yvonne  ten Hove hebben. Fenna heeft de handen vol aan haar. Gelukkig hebben de DOS dames verdedigend ook de handen vol aan Fenna .  De eerste 20 minuten blijven de ploegen aan elkaar gewaagd. Stevige duels onder de korf en Avanti geeft wel veel weg aan DOS in de vorm van vrije ballen en strafworpen. De stand is dan 7-8. Dan een enorme tussensprint van Avanti waarin werkelijk alles raak gaat. Avanti loopt in de 10 minuten voor rust uit naar een 7-15 voorsprong.  Deze achterstand van 8 doelpunten komt  DOS Kampen niet meer te boven.

Na rust blijft het verschil enige  tijd groot, maar ineens vindt DOS Kampen de korf weer.  Door een aantal treffers van afstand wordt het verschil teruggebracht tot 4 doelpunten, 16-20.  Veel verder laat Avanti het echter niet komen en het is spits Stefan,  weer helemaal terug met 7 doelpunten na een wedstrijd schorsing,  die met drie doelpunten in de slotfase Avanti op afstand houdt.  Eindstand 19-24.

Een overwinning van het collectief, want waar DOS Kampen het toch van de dames moet hebben heeft Avanti veel meer mogelijkheden in de breedte.  Door deze overwinning blijft Avanti meedoen in de top van de ranglijst. Victum maakte geen fout   waardoor Avanti op de 2e plaats blijft met 1 verliespunt meer dan Victum.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (7), David Post (5), Daan Westmaans (4), Fenna Teunissen (3), Arie Vingerling (3), Babette Heyblom en Kitty van der Ende.