20132014 Veld 2013/10/12 Oranje Wit -Avanti 17-16
Fenna van Leeuwen
Jordi van Zuidam
Kitty vd Ende
Nikki van Trigt
30' Niet bekend Daan Westmaas
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
Jordi van Zuidam(1)

Avanti verliest ook de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie. Na de verrassende nederlaag tegen Rohda vorige week liep de ploeg uit Pijnacker bijna de hele wedstrijd tegen Oranje Wit achter de feiten aan. Een 8-3 achterstand werd nog wel knap teruggehaald naar 8-8 vlak na rust, maar een tweede demarrage van Oranje Wit naar 12-8 kwam de ploeg van de gebroeders Post niet meer te boven. Eindstand 17-16.

cherrel

Avanti was deze zaterdag uit op eerherstel na de nederlaag tegen nummer laatst Rohda. In de beginfase van de wedstrijd was het Avanti dat telkens op voorsprong kwam via Cherrel Tonkes (0-1), Daan Westmaas (1-2) en Stefan Hogervorst (2-3). Maar na de 3-3 bleef Avanti bijna twintig minuten zonder doelpunten. Oranje Wit scoorde wel en Avanti liet zich meerdere malen verschalken door de welbekende wegtrekballen bij de korf. Verder dolf Avanti vooral reboundend het onderspit en het was niet verrassend geweest als Avanti in de eerste helft al gewisseld had om meer rebound en scorend vermogen in de ploeg te brengen. Oranje Wit liep uit naar 8-3 en het was dankzij Fenna Teunissen en Cherrel Tonkes dat de schade bij rust nog enigszins berperkt bleef tot 8-5.

maaike

Na de rust kwam Avanti zeer sterk uit de kleedkamers en binnen vijf minuten was de stand weer gelijk getrokken door doelpunten van David Post, Daan Westmaas en Jordi van Zuidam. Wie dacht dat Avanti nu de sleutel tot de overwinning te pakken had kwam bedrogen uit. Oranje Wit wist zich knap te herstellen van deze inhaalrace en nog geen vijf minuten later stond er weer een vier doelpuntenmarge op het scorebord (12-8). Na de 12-9 van Stefan Hogervorst en de 12-10 van Cherrel Tonkes grepen de gebroeders Post in en werden Nikki van Trigt en Colin van der Zanden in het veld gebracht voor Fenna Teunissen en Jordi van Zuidam.

nikki en colin

De wissels sorteerden nog niet direct effect want Oranje Wit liep uit naar 14-10 en 15-11. Maar toen pakte de tweede aanval het wel goed op en zat er meer dreiging in de aanval. Via Daan Westmaas (strafworp via Colin van der Zanden) en een afstandsschot van Colin werd het 15-13. Via 16-13 en doelpunten van Maaike Hazenkamp en Daan Westmaas werd het 16-15. Het publiek dacht toen weer even terug aan de wedstrijd van een aantal jaar geleden toen Avanti in de allerlaatste minuut alsnog de overwinning uit het vuur sleepte.

colin

Zover kwam het niet want Oranje Wit scoorde 17-15 twee minuten voor tijd en David Post bracht de eindstand op 17-16. Avanti kwam deze zaterdag op meerdere fronten tekort en liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en verloor jammergenoeg verdiend van Oranje Wit.

Doelpunten: Daan Westmaas (4), Stefan Hogervorst (3), Cherrel Tonkes (3), David Post (2), Maaike Hazenkamp, Fenna Teunissen, Colin van der Zanden en Jordi van Zuidam.