20142015 Zaal 2015/03/07 Avanti - Tjoba 29-27
2015/03/07 Avanti - Tjoba 29-27
Cherrel Tonkes
59' Korte kans (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(29 - 27)
59' Afstand Tjoba(28 - 27)
58' Afstand (2e doelpunt)Cherrel Tonkes(28 - 26)
57' Afstand Tjoba(27 - 26)
56' Strafworp (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(27 - 25)
56' Tekst Time Out
55' Afstand (3e doelpunt)Fenna van Leeuwen(26 - 25)
54' Strafworp (10e doelpunt)Rick van den Blink(25 - 25)
52' Afstand Nikki van Trigt(24 - 25)
51' Strafworp Tjoba(23 - 25)
50' Korte kans Jordi van Zuidam(23 - 24)
49' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Stefan Hogervorst
45' Tekst Time Out
45' Afstand (3e doelpunt)David Post(22 - 24)
44' Vrije Bal (9e doelpunt)Rick van den Blink(21 - 24)
43' Afstand Thomas Reijgersberg(20 - 24)
43' Afstand Tjoba(19 - 24)
42' Afstand Tjoba(19 - 23)
41' Tekst Time Out
41' Vrije Bal Tjoba(19 - 22)
40' Afstand Tjoba(19 - 21)
38' Afstand (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(19 - 20)
37' Afstand Tjoba(18 - 20)
36' Afstand Tjoba(18 - 19)
34' Afstand Tjoba(18 - 18)
34' Korte kans Tjoba(18 - 17)
33' Afstand (2e doelpunt)David Post(18 - 16)
33' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 16)
32' Korte kans Tjoba(16 - 16)
31' Strafworp Tjoba(16 - 15)
30' Tekst 2e helft begonnen
29' Strafworp Tjoba(16 - 14)
28' Afstand Tjoba(16 - 13)
28' Afstand Sophie Donkervoort(16 - 12)
28' Afstand Tjoba(15 - 12)
27' Korte kans (7e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 11)
27' Afstand Tjoba(14 - 11)
27' Afstand (2e doelpunt)Fenna van Leeuwen(14 - 10)
25' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(13 - 10)
25' Strafworp (6e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 10)
23' Afstand Tjoba(11 - 10)
23' Afstand Tjoba(11 - 9)
23' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(11 - 8)
22' Afstand David Post(10 - 8)
22' Afstand Tjoba(9 - 8)
21' Afstand Tjoba(9 - 7)
19' Afstand Tjoba(9 - 6)
18' Vrije Bal (5e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 5)
17' Strafworp Tjoba(8 - 5)
16' Afstand Tjoba(8 - 4)
15' Afstand Tjoba(8 - 3)
11' Strafworp Tjoba(8 - 2)
10' Doorloop (4e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 1)
9' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(7 - 1)
8' Vrije Bal Fenna van Leeuwen(6 - 1)
7' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 1)
7' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(4 - 1)
3' Strafworp Stefan Hogervorst(3 - 1)
1' Strafworp Tjoba(2 - 1)
1' Strafworp Rick van den Blink(2 - 0)
0' Afstand Cherrel Tonkes(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Nikki van Trigt(1)

Een zeer spannende wedstrijd waarbij Avanti net aan het langste eind trok was een waardige afsluiting van een zeer succesvol seizoen. Na een 16-14 voorsprong bij de rust, leek Avanti in de tweede helft de wedstrijd uit handen te geven en tegen de eerste nederlaag aan te lopen. Maar een 19-24 achterstand werd in het laatste kwart van de wedstrijd weer teniet gedaan. Een spannende slotfase zorgde ervoor dat het publiek op het puntje van de stoel zat. Avanti scoorde in vijf minuten tijd vier keer en kwam op een 27-25 voorsprong en wist deze twee punten marge vast te houden. Eindstand 29-27.

thomas

Zonder de zieke coach Jan Tromp, maar met Christie van Wijk en IJsbrand Dijkshoorn op de bank begon Avanti aan de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Avanti wilde graag nog wat rechtzetten na het gelijke spel bij degradant Rapid in Haarlem.

david

In het eerste kwart van de wedstrijd leek het erop alsof Avanti over Tjoba heen zou gaan lopen. Binnen tien minuten liep Avanti uit naar een 8-1 voorsprong aan de hand van een gemakkelijk scorende Rick van den Blink. Rick had deze avond aan acht doelpunten genoeg om het onwaarschijnlijke aantal van 100 doelpunten in een zaalseizoen te behalen. In de eerste helft zou hij er al zeven maken.

rick

Maar de gasten uit 's Heer Hendrikskinderen waren niet van plan om afgedroogd te worden en kwamen sterk terug in de wedstrijd. Prachtige reboundduels tussen Thomas Reijgersberg en Dix Westmaas op het scherpst van de snede maar altijd fair. Het tweede aanvalsvak van Avanti had meer moeite om tot scoren te komen dan het eerste en daar profiteerde Tjoba van. Langzaamaan verkleinden de Zeelanders de achterstand en tien minuten voor de rust was het nog maar 9-7 voor Avanti.

nikki

Scheidsrechter Cor Mantel strooide deze avond kwistig met strafworpen. In de eerste helft alleen al werden er 9 strafworpen gegeven (3 voor Avanti en 6 voor Tjoba waarvan er 2 gemist werden).

stefan

Avanti wist het verschil tot aan de rust op twee doelpunten te houden. De ploegen zochten met een 16-14 stand de kleedkamers op.

fenna

In de tweede helft was het na nog geen drie minuten weer gelijk (16-16). Het was de eerste aanval die via Rick van den Blink (zijn 100e doelpunt in dit zaalseizoen) en David Post voor de 18-16 zorgde, maar de vreugde was van korte duur. In nog geen drie minuten werd het 18-20 en moest Avanti in de achtervolging. Stefan Hogervorst maakte de 19-20 en Thomas Reijgersberg leek de 20-20 te maken uit een fantastische beweging maar de goal werd afgekeurd.

thomas

Met een doelpuntendemarrage van Tjoba werd Avanti op een 19-24 achterstand gezet met nog een kwartier te spelen. Avanti rechtte de rug en het werd zeker geen slaapverwekkend slot van de wedstrijd.

henk

Via Thomas Reijgersberg, Rick van den Blink en David Post kwam Avanti terug tot 22-24. Vervolgens kwam Jordi van Zuidam in het veld voor Stefan Hogervorst en twee minuten later had hij ook zijn naam op het scoreformulier.

jordi

Tjoba benutte nog een strafworp naar 23-25, maar toen sloeg Avanti definitief toe. Via Nikki van Trigt (afstand), Rick van den Blink (strafworp via David Post), Fenna van Leeuwen (afstand) en een strafworp van Thomas Reijgersberg (via Jordi van Zuidam) werd het 27-25.

cherrel

Avanti miste nog een strafworp en het werd 27-26. Dankzij Cherrel Tonkes kwam Avanti twee minuten voor tijd op 28-26. En na de 28-27 besliste Thomas Reijgersberg 7 seconden voor tijd met een geweldig doelpunt definitief de wedstrijd. Eindstand 29-27. Een mooi slot van een geweldig seizoen.

Doelpunten: Rick van den Blink (10), Stefan Hogervorst (5), Fenna van Leeuwen (3), David Post (3), Thomas Reijgersberg (3), Cherrel Tonkes (2), Sophie Donkervoort, Nikki van Trigt en Jordi van Zuidam.

thomas

fenna

Sporting Trigon - Rapid 24-15
De Meervogels - Nieuwerkerk 21-19
Tempo - ODIK 25-17

Door deze uitslagen is Rapid gedegradeerd naar de eerste klasse en moet ODIK tegen een andere nummer 7 van de overgangsklasse een degradatiewedstrijd spelen.

De onderstaande eindstand laat zien met welk een overmacht Avanti kampioen geworden is. Maar liefst 11 punten verschil met de nummer twee, een doelsaldo van +142 en bijna de 400 doelpunten aangetikt. Een gemiddelde van ruim 28 per wedstrijd. Hoogste tijd voor de Hoofdklasse!