20152016 Veld 2016/05/14 Avanti - Sporting Delta 19-18
2016/05/14 Avanti - Sporting Delta 19-18
Thomas Reijgersberg
Anneleen Kolenbrander
Kirsten Tuinder
Meike Noorlander
66' Afstand Sporting Delta(19 - 18)
65' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(19 - 17)
64' Tekst Time Out
64' Strafworp (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(18 - 17)
63' Doorloop Sporting Delta(17 - 17)
62' Afstand Kirsten Tuinder(17 - 16)
60' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 16)
56' Afstand Sporting Delta(15 - 16)
53' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 15)
51' Korte kans (5e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 15)
51' Strafworp Sporting Delta(13 - 15)
50' Tekst Time Out
47' Afstand Sporting Delta(13 - 14)
44' Afstand Sporting Delta(13 - 13)
41' Doorloop (4e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 12)
41' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 12)
39' Afstand Sporting Delta(11 - 12)
39' Tekst Kirsten Tuinder komt in het veld voor Anneleen Kolenbrander
39' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 11)
38' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 11)
34' Strafworp Sporting Delta(9 - 11)
30' Afstand Sporting Delta(9 - 10)
30' Strafworp Rick van den Blink(9 - 9)
26' Tekst Time Out
25' Afstand Anneleen Kolenbrander(8 - 9)
25' Afstand Sporting Delta(7 - 9)
22' Afstand Sporting Delta(7 - 8)
22' Afstand Sporting Delta(7 - 7)
17' Afstand David Post(7 - 6)
16' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 6)
16' Afstand Sporting Delta(5 - 6)
15' Strafworp Sporting Delta(5 - 5)
14' Doorloop Sporting Delta(5 - 4)
13' Afstand Thomas Reijgersberg(5 - 3)
13' Afstand Jordi van Zuidam(4 - 3)
12' Doorloop Nikki van Trigt(3 - 3)
12' Afstand Sporting Delta(2 - 3)
7' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(2 - 2)
6' Afstand Manon Ballings(1 - 2)
3' Afstand Sporting Delta(0 - 2)
0' Afstand Sporting Delta(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Kirsten Tuinder(1)

Avanti heeft haar sportieve plicht vervuld door met 19-18 te winnen van het in degradatienood verkerende Sporting Delta. Na een 9-11 achterstand bij de rust zorgde het schotvermogen van Rick van den Blink en Jordi van Zuidam ervoor dat de punten in Pijnacker bleven.

a

Anneleen Kolenbrander debuteerde met een doelpunt in Avanti 1

Aangezien Sophie Donkervoort nog steeds geblesseerd is, startte Avanti deze zaterdag met A1-speelster Anneleen Kolenbrander in de basis. En in de tweede helft kreeg een andere A1-speelster (Kirsten Tuinder) ook speelminuten op het hoogste niveau.

d

Weinig slapen maar toch weer ouderwets sleuren deze zaterdag voor David Post

David Post kon ook gewoon in de basis beginnen omdat zoon Giel zich netjes afgelopen woensdag aandiende zodat vader David zelfs geen training hoefde te missen. Laura en David, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!!

g

Giel Post weet al hoe het werkt met twee korfballende ouders: niet op trainingsavonden of op zaterdag

Voor tegenstander Sporting Delta staat er nog een hoop op het spel en de hoop was om punten in Pijnacker te pakken omdat Avanti eigenlijk uitgespeeld is. Het is een kwestie van tijd alvorens TOP (A) kampioen wordt en degraderen kon Avanti ook niet meer. Toch had Avanti geen zin om voor eigen publiek tegen een nederlaag aan te lopen.

m

Meike Noorlander in de aangeef

In de eerste minuut miste Avanti een strafworp en scoorde de ploeg uit Dordrecht wel tweemaal, maar dankzij twee rake treffers van Manon Ballings werd de stand weer gelijk. En na de 3-3 (fraaie one-hander van Nikki van Trigt) was het weer de tweede aanval die maximaal scoorde via Jordi van Zuidam en Thomas Reijgersberg.

nikki

Nikki van Trigt hier nog schietend van achter de korf, later fraaie one-hander voor de 3-3

Sporting Delta kwam knap terug en ging er bij 5-6 zelfs even overheen. Jordi van Zuidam maakte gelijk en David Post bracht Avanti weer op voorsprong. Het scoreverloop kantelde voortdurend. Sporting Delta liep uit naar 7-9 en via het eerste doelpunt van Anneleen Kolenbrander in Avanti 1 en een strafworp van Rick van den Blink werd het 9-9. De ploeg uit Dordrecht ging vervolgens met een 9-11 voorsprong de rust in.

tThomas Reijgersberg weer ijzersterk in de rebound

Na de rust kwam Rick van den Blink op stoom en via twee afstandsschoten werd het 11-11. Het scoreverloop ging vervolgens gelijk op tot 13-13 met een zeer fraaie doorloop van Rick van den Blink bij 13-12. En na de 13-15 was het weer tweemaal Rick die voor de 15-15 zorgde.

f

Rick van den Blink fraaie doorloop naar 13-12

Avanti mist vervolgens een strafworp, Sporting Delta benut een doorloop en Jordi van Zuidam maakt uit een strafworp gelijk (16-16). Nadat Anneleen Kolenbrander in de eerste helft bij haar debuut in het eerste al een doelpunt mocht noteren, deed Kirsten Tuinder dat ook. Van afstand bracht zij Avanti op een 17-16 voorsprong, onder luid gejuich van haar teamgenoten langs de kant.

k

Publiek blij voor Kirsten Tuinder

De spanning bleef in de wedstrijd. Na de 17-17 gelijkmaker waren het een strafworp en een afstandsschot van Jordi van Zuidam die Avanti iets lucht gaven. Toch werd het direct weer 19-18 en kende de slotfase nog een heetgebakerd einde met een gele kaart voor beide ploegen, waarbij de kaart voor de Sporting Delta speler eerder donkerrood hadden moeten zijn. En dat moest de scheidsrechter na afloop bij het zien van de beelden ook toegeven. Er werd niet meer gescoord en Avanti boekte daarmee een 19-18 overwinning.

k

Verrassende uitslagen op de andere velden; TOP(A) lukte het niet om tegen DeetosSnel kampioen te worden en moet dit aankomend weekend in eigen huis gaan doen tegen Tweemaal Zes. Onderin is het mega spannend en lijkt Sporting Delta met het zware programma (DSC en TOP) voor de boeg de slechtste papieren te hebben.

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Jordi van Zuidam (6), Manon Ballings (2), Anneleen Kolenbrander, David Post, Thomas Reijgersberg, Nikki van Trigt en Kirsten Tuinder.