20162017 Veld 2017/05/20 SDO -Avanti 17-19
Elise Bos
Nikki Klijn
Kirsten Tuinder
Ruben Post
67' Afstand SDO(17 - 19)
66' Afstand SDO(16 - 19)
66' Afstand SDO(15 - 19)
60' Tekst Elise Bos komt in het veld voor Meike Noorlander
55' Afstand SDO(14 - 19)
55' Tekst Ruben Post komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
55' Afstand Stefan Hogervorst(12 - 19)
55' Afstand SDO(13 - 19)
54' Afstand SDO(12 - 18)
51' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 18)
49' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Sijmen van den Bergh
49' Afstand SDO(11 - 17)
47' Strafworp SDO(10 - 17)
44' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 17)
44' Afstand SDO(9 - 16)
41' Afstand (3e doelpunt)Sijmen van den Bergh(8 - 16)
39' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 15)
38' Afstand Meike Noorlander(8 - 14)
36' Afstand (5e doelpunt)Manon Ballings(8 - 13)
36' Afstand SDO(8 - 12)
36' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(7 - 12)
29' Afstand SDO(7 - 11)
29' Afstand (4e doelpunt)Manon Ballings(6 - 11)
26' Strafworp SDO(6 - 10)
26' Afstand SDO(5 - 10)
23' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(4 - 10)
22' Tekst Kirsten Tuinder komt in het veld voor Sophie Donkervoort
18' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(4 - 9)
16' Vrije Bal (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 8)
15' Afstand SDO(4 - 7)
14' Afstand (3e doelpunt) (100e carriere doelpunt)Manon Ballings(3 - 7)
12' Afstand Rick van den Blink(3 - 6)
9' Vrije Bal Jordi van Zuidam(3 - 5)
6' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(3 - 4)
6' Doorloop SDO(3 - 3)
5' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(2 - 3)
5' Afstand Sijmen van den Bergh(2 - 2)
3' Doorloop SDO(2 - 1)
1' Doorloop SDO(1 - 1)
1' Afstand Manon Ballings(0 - 1)
0' Tekst
Manon Ballings(5)
Rick van den Blink(5)
Jordi van Zuidam(4)
Sijmen van den Bergh(3)
Stefan Hogervorst(1)
Meike Noorlander(1)

Hoewel de uitslag enige spanning doet vermoeden, dit was geenszins het geval. Avanti was ruimschoots een maat te groot voor SDO/Verzuimvitaal. Avanti loopt in de eerste helft al snel uit naar een 4-10 voorsprong. Vooral Manon is lekker op schot.  De 3-7 is het vierde schot en het derde doelpunt. 75 procent op dat moment, helemaal niet slecht. Tevens neem Manon met deze score ook plaats in de club van 100.

Rugblessure Sophie

Na zo'n 20 minuten moet Sophie naar de kant met een rugblessure. Zij wordt vervangen door Kirsten Tuinder. Voor rust weet alleen Manon nog te scoren ( 4e al ) en de ploegen gaan bij 7-11 aan de thee.

In de tweede helft weet Avanti uit te lopen naar een voorsprong van maar liefst 12-19. Elise Bos komt dan nog in het veld voor Meike voor haar debuut op het veld. Ruben Post komt er ook nog in voor Thomas voor zijn debuut in 1.

Debuut voor Ruben, 100e treffer in 1 voor Manon

Het laatste kwartier stokt de productie bij Avanti en kan SDO de stand nog een wat draaglijker aanzien geven. Eindstand 17-19.

Giel Post is al in training...

Door de winst op OVVO pakt DSC het kampioenschap en mag het volgend jaar in de Ereklasse gaan proberen. Overigens in de Ereklasse een enorme verrassing waar oude bekende KCC  met 20-23 bij PKC wint.  Volgende week de afsluiting van de competitie thuis tegen Oost Arnhem.