20172018 Zaal 2018/01/27 DOS'46 -Avanti| Flexcom 24-16
2018/01/27 DOS'46 -Avanti| Flexcom 24-16
Nikki Klijn
Koen Ruigrok
Sijmen van den Bergh
Ruben Louwerse
48' Afstand DOS'46(24 - 16)
44' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(23 - 16)
44' Afstand DOS'46(23 - 15)
43' Afstand DOS'46(22 - 15)
41' Strafworp DOS'46(21 - 15)
40' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 15)
39' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(20 - 14)
39' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(20 - 13)
38' Doorloop (4e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 12)
38' Strafworp DOS'46(20 - 11)
37' Afstand Nikki Klijn(19 - 11)
37' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(19 - 10)
36' Korte kans DOS'46(19 - 9)
35' Afstand DOS'46(18 - 9)
35' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(17 - 9)
33' Vrije Bal DOS'46(17 - 8)
33' Afstand DOS'46(16 - 8)
31' Doorloop DOS'46(15 - 8)
28' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 8)
27' Afstand DOS'46(14 - 7)
26' Afstand DOS'46(13 - 7)
23' Afstand (100e carriere doelpunt)Sophie Donkervoort(12 - 7)
23' Strafworp DOS'46(12 - 6)
22' Doorloop DOS'46(11 - 6)
22' Doorloop (3e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 6)
21' Afstand DOS'46(10 - 5)
20' Doorloop DOS'46(9 - 5)
19' Afstand Manon Ballings(8 - 5)
19' Korte kans DOS'46(8 - 4)
18' Afstand DOS'46(7 - 4)
18' Strafworp DOS'46(6 - 4)
17' Strafworp Jordi van Zuidam(5 - 4)
16' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 3)
14' Doorloop DOS'46(5 - 2)
13' Doorloop Stefan Hogervorst(4 - 2)
9' Afstand DOS'46(4 - 1)
5' Afstand Rick van den Blink(3 - 1)
3' Afstand DOS'46(3 - 0)
3' Afstand DOS'46(2 - 0)
1' Afstand DOS'46(1 - 0)
Rick van den Blink(6)
Jordi van Zuidam(5)
Stefan Hogervorst(2)
Manon Ballings(1)
Sophie Donkervoort(1)
Nikki Klijn(1)

Waar Avanti | Flexcom in de heenwedstrijd het DOS'46 nog knap lastig had gemaakt, kwam de ploeg uit Pijnacker deze zaterdag tekort om aanspraak te maken op een punt of meer. Waar DOS'46 in Pijnacker het verschil maakte via Nienke Hintzbergen en Harjan Visscher, scoorde het nu over veel meer schijven. Avanti | Flexcom was aanvallend onmachtig en gaf de Nijeveners verdedigend net teveel ruimte.

Minuut stilte voor overleden Adri Zwaanswijk, erelid KNKV

Met de geschorste David Post en coach Erwin van er Putten op de tribune kreeg Avanti | Flexcom al snel een achterstand te verwerken. Binnen vijf minuten kwam DOS'46 op een 3-0 voorsprong. Via een buzzerbeater van grote afstand scoorde Rick van den Blink het eerste doelpunt (3-1). Na de 4-1 nam Auke een time-out. Avanti was slordig in de aanval en kende veel plaatsfouten. Het had geluk dat DOS'46 veel doelpogingen nodig had om tot scoren te komen.

Na de 4-1 viel het stil en kon Avanti langzaam profiteren. Allereerst via een doorloop van Stefan Hogervorst (4-2) en vervolgens via Rick van den Blink (weer ver van afstand) en Jordi van Zuidam (strafworp) naar 5-4. Er waren ook kansen op de gelijkmaker, maar de scherpte ontbrak. DOS'46 kreeg wel weer het vizier op scherp en liep uit naar 8-4. Deze ruime marge hield DOS'46 vast tot aan de rust (12-7). Waarbij de Avanti-doelpunten kwamen van Manon Ballings, Rick van den Blink en Sophie Donkervoort. En aan de DOS'46 kant was een aantal doelpunten van Leander Zwolle en Menno Russchen die nominatiewaardig zijn voor het doelpunt van de week.

In de tweede helft kwam Avanti's eerste aanval beter in het ritme en wist meer te scoren dan de eerste aanval van DOS'46. Helaas kwam de tweede aanval van Avanti meer aan banden te liggen en ging het scorend minder, ook omdat er nog twee strafworpen gemist werden. DOS'46 liep zelfs uit naar tien doelpunten verschil bij 19-9, maar in de slotfase kwam het vak met Jordi van Zuidam, Stefan Hogervorst, Nikki Klijn en Manon Ballings los en dat resulteerde in het volle rendement bij 19-10, 19-11 en 20-13 en 20-14. De achterstand en het kwaliteitsverschil waren te groot en zo eindigde de wedstrijd in een terechte 24-16 overwinning voor DOS'46.

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Jordi van Zuidam (5), Stefan Hogervorst (2), Manon Ballings, Sophie Donkervoort en Nikki Klijn.

Dinsdag 30 januari speelt Avanti | Flexcom om 20.30 uur tegen TOP/Solar Compleet dat de ongeslagen status van PKC/SWK Groep deze zaterdag teniet deed. Toeschouwers meer dan welkom in sporthal De Viergang om deze wedstrijd tegen de Europacuphouder te zien.