20212022 Veld 2021/10/09 Fiks -Avanti| Post Makelaardij 23-23
2021/10/09 Fiks -Avanti| Post Makelaardij 23-23
Judith Goedendorp
Merijn Sevenhuysen
Yona Peper
Renske Wien
60' Strafworp (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(23 - 23)
59' Tekst Renske Wien komt in het veld voor Nikki van Trigt
58' Afstand Fiks(23 - 22)
57' Strafworp Fiks(22 - 22)
56' Tekst Judith Goedendorp komt in het veld voor Renske Wien
56' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(21 - 22)
55' Afstand (2e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(21 - 21)
55' Tekst Renske Wien komt in het veld voor Judith Goedendorp
54' Doorloop Fiks(21 - 20)
52' Tekst Judith Goedendorp komt in het veld voor Renske Wien
51' Afstand (5e doelpunt)Tom Snaphaan(20 - 20)
50' Tekst Renske Wien komt in het veld voor Judith Goedendorp
48' Afstand (4e doelpunt)Tom Snaphaan(20 - 19)
47' Afstand Fiks(20 - 18)
46' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(19 - 18)
45' Afstand Fiks(19 - 17)
44' Afstand Fiks(18 - 17)
43' Afstand Yona Peper(17 - 17)
42' Doorloop Fiks(17 - 16)
38' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(16 - 16)
36' Afstand (2e doelpunt)Tom Snaphaan(16 - 15)
35' Doorloop (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 14)
34' Afstand Fiks(16 - 13)
33' Afstand Fiks(15 - 13)
32' Afstand Stefan Hogervorst(14 - 13)
31' Afstand Fiks(14 - 12)
30' Strafworp Fiks(13 - 12)
30' Afstand Fiks(12 - 12)
26' Afstand Tom Snaphaan(11 - 12)
24' Afstand Fiks(11 - 11)
23' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 11)
22' Afstand Fiks(10 - 10)
21' Afstand (3e doelpunt)Mirthe van Staalduinen(9 - 10)
21' Afstand Fiks(9 - 9)
20' Korte kans Merijn Sevenhuysen(8 - 9)
20' Afstand Fiks(8 - 8)
18' Afstand Fiks(7 - 8)
14' Afstand Nikki van Trigt(6 - 8)
13' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 7)
13' Strafworp Fiks(6 - 6)
12' Afstand (2e doelpunt)Mirthe van Staalduinen(5 - 6)
11' Afstand Fiks(5 - 5)
11' Afstand Fiks(4 - 4)
11' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 5)
10' Vrije Bal (2e doelpunt)Judith Goedendorp(3 - 4)
8' Doorloop Fiks(3 - 3)
7' Afstand (750e carriere doelpunt)Jordi van Zuidam(2 - 3)
6' Afstand Judith Goedendorp(2 - 2)
5' Afstand Mirthe van Staalduinen(2 - 1)
2' Afstand Fiks(2 - 0)
1' Korte kans Fiks(1 - 0)
Yona Peper(1)

Avanti | Post Makelaardij pakt een punt in Oegstgeest tegen angstgegner Fiks. In een zeer doelpuntrijke wedstrijd haalt de ploeg uit Pijnacker na een 13-12 achterstand bij de rust alsnog in de slotfase een gelijkspel uit het vuur door een benutte strafworp van Jordi van Zuidam. Eind augustus speelde Avanti al een oefenwedstrijd tegen Fiks (19-19) en daar putte de ploeg van coaches Tom Kalkman en Henk Jan Post al het vertrouwen uit dat er wat te halen is. Na seizoenen lang aan het kortste eind getrokken te hebben worden er nu al puntjes gepakt. Aanvallend speelde Avanti | Post Makelaardij een goede pot, verdedigend hadden ze teveel last van de goede dames van Fiks.

Avanti | Post Makelaardij speelde nog zonder de geblesseerde Floor Munnik en Manon Ballings, maar beide dames zijn op de weg terug. Yona Peper had door deze blessures wederom in een basisplek in het eerste. Het werd een enerverende wedstrijd van beide kanten, met veel goals en stevig spel. De belangen waren duidelijk, een overwinning was belangrijk om weg te blijven bij de onderste plekken.

Fiks kwam op een 2-0 voorsprong waarna Avanti | Post Makelaardij vervolgens het heft in haar handen nam.. Via Mirthe van Staalduinen, Judith Goedendorp en Jordi van Zuidam kwamen de Pijnackernaren terug in de wedstrijd (2-3). De ploeg uit Pijnacker kon over alle schijven spelen met als resultaat ook veel damesdoelpunten in de eerste helft. In het eerste aanvalsvak had Avanti met Jordi en Merijn over in de rebound op de Fiks-heren wat de ploeg uit Oegstgeest noodzaakte een aantal wissels toe te passen. Om en om scorend werd een 13-12 ruststand bereikt.

Na de rust scoorde Fiks de 14-12 en was daar weer een twee doelpuntenmarge. Maar na de 16-13 trokken Jordi van Zuidam en Tom Snaphaan (2x) de stand weer gelijk (16-16). In de tweede helft speelde Avanti meer op de heren waar de betere kansen lagen. Het was echter Yona Peper die een belangrijk doelpunt naar 17-17 maakte toen het eerste aanvalsvak even vastliep. Fiks liep toch weer weg naar twee verschil (19-17). Echter het was weer Tom Snaphaan die met twee doelpunten de stand egaliseerde (20-20). Ondertussen had een speler van Fiks al een onnodige gele kaart gekregen voor commentaar op de leiding.</p>

Renske Wien (hier op archiefbeeld) maakte haar debuut in Avanti 1.

In de slotfase een belangrijke rol voor invalster Renske Wien die haar debuut maakte in de hoofdmacht. Met Stefan en Tom voorin het vak en Renske en Mirthe onder de korf werden de heren goed instelling gebracht en dat resulteerde in doelpunten van beide mannen. Door het doelpunt van Stefan kwam Avanti weer op voorsprong naar 21-22. Er volgt een zeer spannende slotfase (menig Avanti-supporter volgde het twitter-account op een terras in Pijnacker en zelfs in Portugal op de voet) waarbij Fiks de 22-22 scoorde en ook nog de 23-22.

In de laatste minuut neemt Fiks een time-out nadat Avanti de bal had meegekregen in de verdediging. Avanti zette de aanval zodanig neer om te profiteren van de schotkracht van Jordi van Zuidam. Bij een vrije bal in de paalzone door Nikki genomen klappen er twee spelers van Fiks op Nikki. Strafworp voor Nikki van Trigt, die echter gewisseld werd. Jordi van Zuidam mocht daarna de strafworp nemen en bracht de eindstand op 23-23. Het was een verdiend gelijkspel waarbij Fiks het in de slotfase slimmer had kunnen en moeten uitspelen.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (7), Tom Snaphaan (5), Mirthe van Staalduinen (3), Judith Goedendorp (2), Merijn Sevenhuysen (2), Stefan Hogervorst (2), Nikki van Trigt en Yona Peper
De tweede treffer van Jordi vandaag was al zijn 750e in Avantishirt, En met een totaal van 7 is hij Rick vd Blink tot op 1 benaderd die nu op een tweede plek in de ranglijst aller tijden staat met 757 treffers.
Met dank aan Edwin Kroeze voor statistieken en highlights wedstrijd.

SKF - Groen Geel/IJskoude de Beste 18-25
Sporting Delta - Swift (M) 15-14
DSC - Dalto/Klaverblad Verzekeringen 25-20