20212022 Zaal 2022/03/12 Avanti| Post Makelaardij - Pernix 34-16
2022/03/12 Avanti| Post Makelaardij - Pernix 34-16
Jitte Janssen
Floor Munnik
Tim van Dorp
Merel Knetemann
52' Strafworp (3e doelpunt)Lars Molijn(34 - 16)
49' Afstand (2e doelpunt)Lars Molijn(33 - 16)
48' Afstand Pernix(32 - 16)
48' Afstand Pernix(32 - 15)
47' Afstand ( 1e doelpunt voor Avanti )Lars Molijn(32 - 14)
47' Strafworp Pernix(31 - 14)
44' Afstand Pernix(31 - 13)
43' Tekst Lars Molijn komt in het veld voor Merijn Sevenhuysen
42' Afstand Pernix(31 - 12)
40' Afstand Jitte Janssen(31 - 11)
39' Doorloop (7e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(30 - 11)
38' Afstand Pernix(29 - 11)
38' Afstand Pernix(29 - 10)
38' Tekst Jitte Janssen komt in het veld voor Judith Goedendorp
35' Tekst Merel Knetemann komt in het veld voor Nikki van Trigt
34' Afstand (4e doelpunt)Tom Snaphaan(29 - 9)
33' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(28 - 9)
32' Afstand Tim van Dorp(27 - 9)
32' Afstand Pernix(26 - 9)
30' Korte kans (4e doelpunt)Judith Goedendorp(26 - 8)
29' Afstand Pernix(25 - 8)
28' Korte kans (2e doelpunt)Manon Ballings(25 - 7)
28' Strafworp (4e doelpunt)Nikki van Trigt(24 - 7)
27' Afstand Pernix(23 - 7)
27' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(23 - 6)
27' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(22 - 6)
25' Afstand Manon Ballings(21 - 6)
24' Afstand (2e doelpunt) (200e carriere doelpunt)Tom Snaphaan(20 - 6)
24' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Jordi van Zuidam
23' Korte kans (2e doelpunt)Judith Goedendorp(19 - 6)
22' Afstand Pernix(18 - 6)
22' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 5)
22' Korte kans (6e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(17 - 5)
19' Doorloop (5e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(16 - 5)
18' Korte kans (3e doelpunt)Nikki van Trigt(15 - 5)
17' Korte kans (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(14 - 5)
16' Afstand Floor Munnik(13 - 5)
15' Afstand (4e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(12 - 5)
15' Strafworp Pernix(11 - 5)
14' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 4)
13' Afstand Pernix(10 - 4)
12' Afstand Pernix(10 - 3)
10' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 2)
10' Vrije Bal (2e doelpunt)Nikki van Trigt(9 - 2)
10' Afstand Tom Snaphaan(8 - 2)
9' Afstand Pernix(7 - 2)
8' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 1)
6' Korte kans Nikki van Trigt(6 - 1)
4' Afstand (3e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(5 - 1)
3' Afstand Judith Goedendorp(4 - 1)
3' Afstand Pernix(3 - 1)
3' Korte kans Jordi van Zuidam(3 - 0)
2' Strafworp (2e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(2 - 0)
0' Afstand Merijn Sevenhuysen(1 - 0)
Tim van Dorp(1)

Door een eenvoudige overwinning in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Pernix blijft Avanti | Post Makelaardij volop meedoen in de strijd om de tweede plaats in poule HKAa. De ploeg van Tom en Henk-Jan speelde een ijzersterke eerste helft, waarin een gat van 13 doelpunten werd geslagen (19-6). In de tweede helft deed Avanti het iets rustiger aan en kregen een aantal talenten uit het tweede team de kans om zich te laten zien. Uitslag: 34-16.

Het was heerlijk om het vlaggenschip weer te zien aantreden in een volle Viergang, gesteund door een enthousiast BWD. De wedstrijd tegen Pernix betekende ook de terugkeer van Vincent van Beek op het oude nest. Uiteraard kon hij op een warm ontvangst rekenen van het thuispubliek.

Avanti startte met Floor, Judith, Merijn en Tom in de eerste aanval en Nikki, Manon, Jordi en Stefan vormden het eerste verdedigingsvak. De blauwwitten begonnen messcherp en vanaf het startsignaal kwam Pernix er eigenlijk nauwelijks aan te pas. De Leidenaren hadden moeite met de verdedigende druk van Avanti, waardoor het team van Rick Nell vaak maar eenmaal per aanval tot schot kwam.

Het eerste aanvalsviertal van Avanti speelde fris en dynamisch korfbal, waarmee het veel kansen creëerde. Het ervaren vak van de eerste verdediging was daarnaast buitengewoon effectief in de eerste helft (9 goals uit slechts 20 pogingen!). Op deze wijze liep Avanti via 3-1 uit naar 10-2 en stond het 19-6 bij het rustsignaal.

De grote voorsprong gaf Tom en Henk-Jan de kans om in de tweede helft een aantal spelers uit het tweede aan het werk te zien. Tim van Dorp, die steeds nadrukkelijker op de deur bonst bij het eerste team, speelde de hele tweede helft mee. Ook Merel Knetemann mocht al snel na de hervatting haar opwachting maken. De terugkeer van Jitte in het eerste was direct als vanouds, want bij haar eerste schot was het meteen raak.

Het debuut van kind van de club Lars Molijn zal bij veel Avantisupporters in het geheugen gegrift staan. Lars liet zich niet uit het veld slaan door een gemiste strafworp en wist in korte tijd driemaal te scoren uit zes pogingen. Prachtig om te zien hoe de debutant zijn talent én mentale veerkracht meteen op het veld tot uitdrukking kon brengen.

Ook Tom Snaphaan liet van zich spreken in zijn 70e onafgebroken optreden voor het vlaggenschip. Zijn tweede doelpunt was alweer zijn 200e goal in het shirt van Avanti. Vermeldenswaardig is verder het indrukwekkende schotpercentage van Nikki. Zij wist maar liefst 50% van haar doelpogingen te verzilveren.

Dat Pernix de tweede helft ‘won’, mocht de pret niet drukken. Coaches, spelers en supporters (en verslaggevers) zullen met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. Een vermakelijke pot korfbal, waarbij de sfeer er goed inzat en ook de vrijwilligersmachine weer als vanouds op volle toeren draaide. De ploeg uit Pijnacker kan zich nu verder zonder al te veel druk richten op de strijd om een plekje in de Tussenklasse. Volgende week treedt Avanti in De Viergang aan tegen DeetosSnel.

Doelpunten: Merijn Sevenhuysen (7), Judith Goedendorp (4), Nikki van Trigt (4), Stefan Hogervorst (4), Tom Snaphaan (4), Jordi van Zuidam (3), Lars Molijn (3), Manon Ballings (2), Floor Munnik, Jitte Janssen en Tim van Dorp.

Voor het eerst in de Avantihistorie wordt er door 11 verschillende spelers gescoord

Andere uitslag: DeetosSnel - DSC 14 - 26