20212022 Zaal 2022/03/29 TOP (A) -Avanti| Post Makelaardij 25-18
2022/03/29 TOP (A) -Avanti| Post Makelaardij 25-18
Jitte Janssen
Floor Munnik
Arie Vingerling
Tim van Dorp
58' Strafworp TOP (A)(25 - 18)
58' Korte kans (4e doelpunt)Tom Snaphaan(24 - 18)
57' Korte kans (3e doelpunt)Tom Snaphaan(24 - 17)
56' Strafworp TOP (A)(24 - 16)
56' Tekst Floor Munnik komt in het veld voor Jitte Janssen
55' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Tim van Dorp
55' Afstand TOP (A)(23 - 16)
54' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(22 - 16)
54' Afstand TOP (A)(22 - 15)
52' Afstand TOP (A)(21 - 15)
52' Korte kans Manon Ballings(20 - 15)
51' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Stefan Hogervorst
45' Doorloop TOP (A)(20 - 14)
44' Vrije Bal TOP (A)(19 - 14)
43' Afstand TOP (A)(18 - 14)
42' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(17 - 14)
39' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(17 - 13)
39' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Arie Vingerling
39' Strafworp TOP (A)(17 - 12)
36' Doorloop TOP (A)(16 - 12)
36' Tekst Jitte Janssen komt in het veld voor Floor Munnik
36' Afstand Angelo van der Hout (15 - 12)
35' Tekst Manon Ballings komt in het veld voor Jitte Janssen
34' Afstand TOP (A)(15 - 11)
34' Doorloop TOP (A)(14 - 11)
34' Tekst Angelo van der Hout komt in het veld voor Jordi van Zuidam
33' Strafworp TOP (A)(13 - 11)
30' Strafworp Jitte Janssen(12 - 11)
30' Afstand TOP (A)(12 - 10)
28' Strafworp TOP (A)(11 - 10)
28' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 10)
27' Afstand TOP (A)(10 - 9)
25' Doorloop TOP (A)(9 - 9)
24' Afstand TOP (A)(8 - 9)
23' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 9)
23' Strafworp Nikki van Trigt(7 - 8)
18' Afstand TOP (A)(7 - 7)
17' Afstand TOP (A)(6 - 7)
16' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 7)
16' Korte kans Jordi van Zuidam(5 - 6)
15' Vrije Bal (2e doelpunt)Judith Goedendorp(5 - 5)
14' Doorloop (2e doelpunt)Tom Snaphaan(5 - 4)
13' Afstand TOP (A)(5 - 3)
12' Afstand TOP (A)(4 - 3)
11' Vrije Bal TOP (A)(3 - 3)
7' Afstand Judith Goedendorp(2 - 3)
7' Strafworp TOP (A)(2 - 2)
5' Afstand TOP (A)(1 - 2)
2' Korte kans Floor Munnik(0 - 2)
1' Afstand Tom Snaphaan(0 - 1)
Floor Munnik(1)

Alle tijd om over de wedstrijd na te denken in de bus terug.  Bijna twee uur. Maar zolang is daarvoor niet nodig. Duidelijk verloren op hardheid. Een fikse 25-18 nederlaag in een spijkerharde wedstrijd.  Waar Avanti in de eerste helft nog goed kon standhouden tegen de enorme druk en het harde spel van TOP.  In de tweede helft lukt dat totaal niet meer. Er wordt af en toe flink uitgedeeld. Vooral Jitte heeft het zwaar te verduren tegen de hard spelende Anita de Ritter. Jammer voor Jitte dat zij uiteindelijk naar de kant moet met een groene kaart na een overtreding waar zij helemaal niets aan kan doen.  Aan Top kant is Jurgen Janse vandaag de grote man. Met maar liefst 10  treffers uit 23 pogingen  is hij goud waard  voor TOP.  Maar 7 doelpunten verschil is behoorlijk geflatteerd. Er moet een wonder gebeuren wil Avanti dit komende zaterdag rechtzetten in de Viergang.

Weer even terug naar het begin.  Na een lange rit van twee uur met veel file komen we aan in Arnemuiden. Ruim op tijd. Er is nog meer dan een uur over om goed op de wedstrijd voor te bereiden.  280e wedstrijd voor Stefan. Onze  clubtopscorer heeft nu ook de meeste gespeelde wedstrijden.  Hij steekt David Post voorbij met 279. Wel wat blessureperikelen bij Avanti. Merijn speelt niet. Jordi heeft een week rust gehouden en Arie heeft een beenblessure. Arie kan wel starten. Avanti start nog wel goed aan de wedstrijd met een 0-2 voorsprong door Tom en Floor, Verder blijven de ploegen de eerste helft aan elkaar gewaagd. De rust wordt met een gelijke stand van 9-9 bereikt na nog een 7-9 voorsprong voor Avanti.

In de tweede helft wordt het spel harder. Er wordt flink uitgedeeld en aan beide kanten liggen er regelmatig spelers op de grond. Avanti kan niet onder de druk uitkomen en slaagt er steeds minder makkelijk in om het  goede schot te vinden.  Was het schotpercentage van de ploegen in de eerste helft nagenoeg gelijk. In de tweede helft schiet TOP  met bijna dubbele scherpte (16% voor Avanti  en 29% voor TOP). Hierbij gaat de al eerder genoemde Jurgen Janse voorop in de strijd. Het verschil wordt steeds groter en we eindigen met 25-18. Om te eindigen met nog een positief punt.  Meer pogingen voor avanti dan voor TOP (111/107). En dat is de laatste weken wel anders geweest.

Snel de wonden likken en de focus op zaterdag waar we TOP gaan ontvangen in de Viergang. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Doelpunten: Tom (4) Jordi (4) Judith (3) Nikki (2) Manon (1) Angelo (1) Stefan (1) Floor (1) Jitte (1)

Jordi met een stip voor 6-6
Arie ondanks blauw ei op bovenbeen toch in de basis. Wel extra lange warming -up
Keihard inkomen van Anita de Ridder bij een vrije bal van Nikki
Beide speelsters blijven geblesseerd achter
Grote klasse van Nikki om de , natuurlijk toegekende, strafworp te benutten
Tom hier tegenover Jurriaan Bouwens. Bouwens zal later minutenlang verzorgd worden met zware kramp en kan na de wedstrijd nauwelijks lopen.