20212022 Veld 2022/05/28 Avanti| Post Makelaardij - Fiks 17-9
2022/05/28 Avanti| Post Makelaardij - Fiks 17-9
Jitte Janssen
Merel Knetemann
Renske Wien
Lars Molijn
55' Strafworp Tim van Dorp(17 - 9)
54' Doorloop Fiks(16 - 9)
53' Korte kans Fiks(16 - 8)
49' Tekst Merel Knetemann komt in het veld voor Judith Goedendorp
49' Tekst Renske Wien komt in het veld voor Nikki van Trigt
49' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Stefan Hogervorst
49' Tekst Lars Molijn komt in het veld voor Arie Vingerling
46' Vrije Bal Fiks(16 - 7)
45' Afstand (4e doelpunt)Floor Munnik(16 - 6)
44' Afstand Fiks(15 - 6)
43' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 5)
42' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(14 - 5)
40' Doorloop (2e doelpunt)Tom Snaphaan(13 - 5)
34' Doorloop (3e doelpunt)Nikki van Trigt(12 - 5)
34' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 5)
32' Afstand Fiks(10 - 5)
32' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(10 - 4)
31' Afstand Tom Snaphaan(9 - 4)
31' Afstand Fiks(8 - 4)
25' Afstand Fiks(8 - 3)
22' Afstand Stefan Hogervorst(8 - 2)
21' Strafworp Fiks(7 - 2)
21' Afstand Judith Goedendorp(7 - 1)
19' Afstand (3e doelpunt)Floor Munnik(6 - 1)
18' Doorloop (2e doelpunt)Floor Munnik(5 - 1)
9' Afstand (50e doelpunt dit seizoen)Nikki van Trigt(4 - 1)
6' Strafworp Jordi van Zuidam(3 - 1)
4' Afstand Arie Vingerling(2 - 1)
4' Afstand Fiks(1 - 1)
1' Afstand Floor Munnik(1 - 0)
Tim van Dorp(1)

Wat een speciale zaterdag. Waar Avanti het gewoonlijk erg moeilijk heeft tegen angstgegner Fiks, deze keer een eenvoudige 17-9 overwinning. In een wedstrijd waar Fiks er eigenlijk helemaal niet aan te pas komt. En dat met zelfs de Avanti topscorer dit seizoen, Merijn Sevenhuysen, de hele wedstrijd op de bank.

En hoe speciaal deze overwinning is zien we als we afdalen in de krochten van het archief. Mogelijk is dit niet helemaal compleet, maar de laatste winst op Fiks vinden we terug op 8 november 1975. Toen er nog in 3 vakken en twee keer 45 minuten gespeeld werd en de schotpercentages ook wat lager lagen. Hieronder het verslag van Jan Scheenstra. Die zelf ook meespeelde.  Doelpunten van Joop vd Berg, Bram Post, Jan Scheenstra en de winnende van Peter Verweij.  Mooie Avanti historie.

Maar weer even terug naar de huidige wedstrijd. Tom en Henk Jan starten met Stefan, Tom, Floor en Nikki voor de korf en Jitte, Jordi, Arie en Judith aan de andere kant.

Het is heerlijk korfbalweer en er is flink wat publiek aanwezig.  Avanti neemt al vrij snel een 4-1 voorsprong (Floor, Arie, Jordi en Nikki). Fiks heeft grote moeite met het vinden van de korf. Pas vlak voor rust de tweede treffer van Fiks.  Bij rust is de stand 8-3.

In de tweede helft komt Mart Hortensius bij Fiks in het veld. Maar ook hij kan het tij voor Fiks niet keren.  Avanti blijft lekker onbevangen spelen en loopt alleen maar verder uit naar een 17-9 eindstand en kan het zich zelfs permitteren twee stippen te missen. In de slotfase wordt er nog een compleet jeugdvak ingewisseld.  Tim van Dorp, Renske Wien, Merel Knetemann en Lars Molijn maken hun opwachting.

Een mooie overwinning voor Avanti en met nog twee wedstrijden te spelen zijn de twee degradanten nu bekend,  Swift en SKF.  Over twee weken nog thuis tegen Groen Geel en een week later uit naar Sporting Delta en dan zit de veldcompetitie er op en kunnen we ons opmaken voor de seizoensafsluiting op 2 juli waar ook de Avanti Awards uitgereikt gaan worden.

Floor topscorer vandaag met 4
Arie zoals gewoonlijk heersend onder de korf en geen kans voor Jan Anholts.
Jordi bij een van zijn vele doorbraakpogingen.

Doelpunten: Floor Munnik(4),  Jordi van Zuidam(3), Nikki van Trigt(3),  Judith Goedendorp(2), Tom Snaphaan(2), Stefan Hogervorst(1),Arie Vingerling(1), Tim van Dorp(1)

Foto's

Uitslagen: Dalto | Klaverblad Verzekeringen - DSC 11 - 18 Swift - Sporting Delta 13 - 20 Groen Geel | IJskoud de Beste - SKF 26-14