Avanti Statistiek

20222023 Veld 2022/10/29 Avanti - Sporting Delta 15-14
2022/10/29 Avanti - Sporting Delta 15-14
Nathan Tuinder
Lars Molijn
Nikki van Trigt
Vincent van Beek
Floor Munnik
Merel Knetemann
Jordi van Zuidam
Kirsten Tuinder
Ruben Louwerse
Judith Goedendorp
59' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Jordi van Zuidam
54' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Ruben Louwerse
51' Afstand (7e doelpunt)Nathan Tuinder(15 - 14)
49' Afstand (3e doelpunt)Lars Molijn(14 - 14)
48' Afstand Sporting Delta(13 - 14)
44' Afstand Sporting Delta(13 - 13)
43' Strafworp Sporting Delta(13 - 12)
42' Strafworp Merel Knetemann(13 - 11)
41' Afstand Sporting Delta(12 - 11)
40' Tekst Floor Munnik komt in het veld voor Kirsten Tuinder
39' Tekst Merel Knetemann komt in het veld voor Floor Munnik
39' Strafworp (6e doelpunt)Nathan Tuinder(12 - 10)
38' Afstand Sporting Delta(11 - 10)
38' Afstand (2e doelpunt)Lars Molijn(11 - 9)
35' Afstand Floor Munnik(10 - 9)
34' Doorloop (5e doelpunt)Nathan Tuinder(9 - 9)
34' Afstand Sporting Delta(8 - 9)
33' Afstand Sporting Delta(8 - 8)
30' Afstand Sporting Delta(8 - 7)
26' Afstand (4e doelpunt)Nathan Tuinder(8 - 6)
23' Strafworp (3e doelpunt)Nathan Tuinder(7 - 6)
22' Strafworp Sporting Delta(6 - 6)
17' Afstand Vincent van Beek(6 - 5)
13' Vrije Bal Sporting Delta(5 - 5)
12' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(5 - 4)
11' Afstand Sporting Delta(4 - 4)
10' Afstand Sporting Delta(4 - 3)
9' Strafworp (2e doelpunt)Nathan Tuinder(4 - 2)
7' Afstand Nathan Tuinder(3 - 2)
5' Afstand Sporting Delta(2 - 2)
3' Afstand Lars Molijn(2 - 1)
2' Vrije Bal Nikki van Trigt(1 - 1)
0' Afstand Sporting Delta(0 - 1)
Scores:
Nathan Tuinder(7)
Lars Molijn(3)
Nikki van Trigt(2)
Vincent van Beek(1)
Floor Munnik(1)
Merel Knetemann(1)

Pijnacker - De ontlading was groot bij spelers en staf van Avanti/Post Makelaardij 1, nadat zaterdag het laatste fluitsignaal had geklonken van de meeslepende strijd tegen Sporting Delta. De zwaar bevochten 15-14 zege betekende een positieve afsluiting van een tumultueuze eerste seizoenshelft, waarin de selectie werd geteisterd door serieuze personele problemen bij de mannen.

Een week eerder waren tegen DOS (W) de eerste voorzichtige stapjes richting herstel gezet (16-21 winst), maar het fragiele vertrouwen dat uit die wedstrijd werd geput, kreeg in de aanloop met het cruciale duel met Sporting Delta opnieuw een knauw. Tim raakte tijdens een potje padel dusdanig geblesseerd aan zijn schouder, dat hij voorlopig niet in actie komt.

En dus was van het herenkwintet waarmee Henk Jan en Mena het seizoen begonnen, zaterdag alleen Vincent inzetbaar en moest andermaal een beroep worden gedaan op Lars, Nathan en Ruben uit Avanti/Post Makelaardij 2, wat zijn weerslag op de reserves helaas niet miste. Voor het vlaggenschip vormde het drietal namelijk allerminst een verzwakking.

Mocht Sporting Delta, waar Angelo op de bank begon, zich vooraf ook maar een moment hebben rijk gerekend met de afwezigheid van de bekende gezichten van Stefan, Tom, Tim en Jordi, die nog wel in actie zou komen, dan werd al snel duidelijk dat die vlieger niet opging. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. In het eerste bedrijf was het, op de openingsgoal van de Dordtenaren na, Avanti/Post Makelaardij dat scorend het initiatief had. Maar steeds als de thuisclub een voorsprong van maximaal twee punten had opgebouwd, werd die door Sporting Delta weer genivelleerd.

Een raak afstandsschot en strafworp van Nathan zorgden voor het eerste gaatje bij 4-2. Nadat Sporting Delta was teruggekomen tot 4-4 en het mede dankzij het tweede doelpunt van Nikki 5-4 werd, gaf het scorebord halverwege de eerste helft een 5-5 stand aan. Het was opnieuw twee keer Nathan die een gaatje wist te slaan bij 8-6, waarmee beide ploegen de kleedkamers opzochten.

Ook dit verschil hield geen stand en er ontspon zich een enerverende tweede helft, waarin Sporting Delta bij 8-9 even op voorsprong kwam, maar Avanti/Post Makelaardij daarna opnieuw het voortouw nam. Tien minuten in de tweede helft, bij een 11-10 stand, kwam Angelo in het veld om te proberen Nathan aanvallend te stoppen. Dat moet voor hem een vreemde gewaarwording zijn geweest, om te spelen tegen een van zijn oude teamgenoten uit Avanti 2. Nu beide in de hoofdmacht. Maar niet in hetzelfde tricot. Angelo moest koud in het veld al direct aan de noodrem trekken om Nathan te stoppen, die uit de daaropvolgende strafworp voor 13-11 zorgde.

Maar vanaf die stand zorgden drie Dordtse treffers in vijf minuten voor wat wel eens een ommekeer zou kunnen zijn. Ook al was er vanaf de 13-14 nog een kwartier te spelen, de spanning nam duidelijk de overhand en doelpunten werden meer en meer kostbaar. Sporting Delta zou in de spannende finale die volgde zelfs helemaal niet meer scoren, maar daar had op dat moment natuurlijk nog niemand weet van.

Ook Ruben speelt een sterke wedstrijd en gaat voor elke bal.

Lars schoot zijn team weer langszij (14-14) en tien minuten voor het einde kwam de eindstand al op het scorebord. Opnieuw met Angelo en Nathan in een hoofdrol. Na een fel duel, waarbij geknokt werd om de bal, kreeg Nathan slechts een spelhervatting waar vanaf de bank van Avanti om meer werd geschreeuwd. Nathan zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat op de overtreding als nog de hoogste straf kwam te staan. Hij schoot direct vanaf de zijlijn de winnende goal binnen.

Wat volgde waren nog bijna tien zenuwslopende minuten, waarin geknokt werd om elke meter en elke bal, maar niet meer gescoord werd. Dus toen die door het arbitraire duo werden afgefloten volgde een ongekende vreugde-uitbarsting, die ook het goed gevulde terras niet onberoerd liet.

Het gehavende eerste eindigde de herfstcompetitie, zoals het die begon. Met een zege op Sporting Delta. Wat zich tussen die twee zeges heeft afgespeeld, had vooraf niemand kunnen bevroeden. Maar dankzij de sterke inzet van Nathan, Lars en Ruben, liggen alle mogelijkheden nog open. En dat alleen al is een prestatie van formaat. Die trouwens alleen maar beter kan worden, als straks iedereen weer fit is.

We zien er naar uit!

Doelpuntenmakers: Nathan (7), Lars (3), Nikki (2), Floor, Merel, Vincent

Foto's

4e wederom technisch perfect genomen strafworp van Nathan.
Ook Merel trefzeker vanaf de stip ,13-11.
Zo ziet de vreugde na 15-14 van afstand er uit.