Tim van Dorp
Ruben Louwerse
Nathan Tuinder
Merel Knetemann
52' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Stefan Hogervorst
52' Afstand De Meeuwen(15 - 17)
49' Korte kans (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 17)
48' Tekst Nathan Tuinder komt in het veld voor Tim van Dorp
48' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Ruben Louwerse
47' Afstand (6e doelpunt)Tom Snaphaan(14 - 16)
47' Afstand (5e doelpunt)Tom Snaphaan(14 - 15)
46' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Stefan Hogervorst
45' Afstand De Meeuwen(14 - 14)
42' Strafworp De Meeuwen(13 - 14)
41' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Ruben Louwerse
41' Afstand (4e doelpunt)Tom Snaphaan(12 - 14)
40' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Stefan Hogervorst
38' Strafworp Floor Munnik(12 - 13)
37' Afstand De Meeuwen(12 - 12)
36' Korte kans Jordi van Zuidam(11 - 12)
35' Vrije Bal De Meeuwen(11 - 11)
35' Korte kans (3e doelpunt)Tom Snaphaan(10 - 11)
35' Afstand De Meeuwen(10 - 10)
35' Vrije Bal (3e doelpunt)Nikki van Trigt(9 - 10)
34' Afstand De Meeuwen(9 - 9)
31' Doorloop De Meeuwen(8 - 9)
30' Vrije Bal (2e doelpunt)Nikki van Trigt(7 - 9)
30' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Vincent van Beek
29' Afstand Nikki van Trigt(7 - 8)
26' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Vincent van Beek
26' Afstand De Meeuwen(7 - 7)
26' Afstand Kirsten Tuinder(6 - 7)
20' Strafworp De Meeuwen(6 - 6)
15' Afstand De Meeuwen(5 - 6)
14' Vrije Bal Stefan Hogervorst(4 - 6)
14' Afstand De Meeuwen(4 - 5)
11' Afstand De Meeuwen(3 - 5)
8' Afstand (2e doelpunt)Vincent van Beek(2 - 5)
4' Afstand (2e doelpunt)Tom Snaphaan(2 - 4)
3' Afstand De Meeuwen(2 - 3)
3' Strafworp (100e carriere doelpunt)Vincent van Beek(1 - 3)
2' Afstand Tim van Dorp(1 - 2)
2' Afstand Tom Snaphaan(1 - 1)
2' Afstand De Meeuwen(1 - 0)
Tim van Dorp(1)

Avanti | Post Makelaardij is in Putten door het oog van de naald gekropen. Door twee fraaie afstand treffers van Tom Snaphaan vijf minuten voor het einde van de wedstrijd sleept Avanti de wedstrijd nog uit het vuur. Maar het had zomaar anders kunnen aflopen.

Het is een heerlijke korfbalsfeer in de de Meeuwenhal. Ook BWD is aanwezig zodat er ook flink wat Avantipubliek aanwezig is. De mascotte van de Meeuwen neemt het ook op tegen BWD en geeft het uiteindelijk op door het neerhalen van de BWD vlag. Een vermakelijk tafereel.

Bij Avanti is Judith er niet bij. Zij heeft de griep overgenomen van Nikki, die er dan gelukkig wel weer bij is. Pas donderdag weer een keer meegetraind dus nog wel een beetje slapjes. Maar ook dan is Nikki belangrijk voor de ploeg. Jordi begint op de bank.

De Meeuwen hebben een duidelijk strijdplan.  Het Catenaccio van het korfbal, achter verdedigen, wordt volledig in de strijd geworpen. In eerste instantie lijkt dat plannetje niet te werken. Na een eerste voorsprong voor de Meeuwen, de 1-0 is uiteindelijk de enige keer dat De Meeuwen op voorsprong staan, staat Avanti na acht minuten spelen al op een 2-5 voorsprong en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Tom en Vincent met twee treffers en Tim tekenen voor de Avanti treffers. De strafworp voor 1-3 is al weer de 100e treffer van Vincent voor Avanti.

Vincent in de club van 100 met deze stip, 1-3

Niets aan de hand zou je denken. Toch wel. Want in het restant van de eerste helft maakt Avanti er een potje van. De scherpte in het afronden uit de vorige wedstrijden is volledig weg en alleen Stefan en Kirsten weten de korf nog te vinden.  De wedstrijd is niet best maar wel heel spannend. De Meeuwen komen langzaam terug in de wedstrijd en bij 6-6 wordt de rust bereikt. Slechts 12 treffers in de eerste helft is natuurlijk erg mager.

Nikki twee maal met een vrije bal

In het tweede bedrijf komt Jordi in het veld voor Vincent.  Avanti start lekker. De eerste tien minuten van de tweede helft zijn voor Nikki. Met twee vrije ballen en een treffer van afstand wordt de stand 9-10.  Het blijft spannend. Bij 12-12 een strafworp voor Floor, die zij feilloos benut. Tom speelt in de punt en pakt bijna alle schoten in het vak. Met nog 10 minuten te spelen scoort Tom zijn 4e voor 12-14. Eindelijk weer een keer op een voorsprong van 2.

Floor benut feilloos een stip voor 12-13

Ondertussen wisselen Stefan en Ruben af in de aanval om Tom nog meer in de punt te laten spelen.  De Meeuwen slagen er echter toch weer in langszij te komen.  Een strafworp van Marrit van de Kamp en een curieus afstandsschot van Jarin Brunekreeft . De bal blijft maar in de korf draaien en kiest er uit uiteindelijk voor toch maar naar beneden te vallen.  We staan weer gelijk en het kan weer alle kanten op. Nog 5 minuten.

Grote vreugde bij Tom na 14-16 van afstand.

Ruben komt weer in het veld en neemt zijn stek onder de korf in . En het lijkt wel of met hem onder de korf de schoten van Tom de korf in gezogen worden. De eerste twee schoten vallen er gelijk strak in en met nog een paar minuten te spelen schiet Tom de wedstrijd in het slot.  Jordi dan nog met een fraaie treffer onder de korf 14-17. Het slotakkoord is voor de Meeuwen voor de einduitslag 15-17.

Ruben weer belangrijk in de slotfase, hij wisselt in de aanval met Stefan.

Een benauwde zege voor de koploper. En het is ook even wennen na de vorige wedstrijden waar uit alle standen gescoord werd.  Maar het belangrijkste is dat ook met slecht spelen gewonnen wordt.  DOS en GKV wonnen ook hun wedstrijden en blijven de eerste achtervolgers.  Volgende week weer in de eigen vertrouwde Viergang tegen ODIK.

Doelpunten: Tom Snaphaan (6) Nikki van Trigt (3) Vincent van Beek (2) Jordi van Zuidam (2) Floor Munnik (1) Stefan Hogervorst (1) Tim van Dorp (1) Kirsten Tuinder (1)