20222023 Zaal 2023/02/18 GKV (G) -Avanti 21-22
Floor Munnik
Tim van Dorp
Kirsten Tuinder
Ruben Louwerse
48' Afstand GKV (G)(21 - 22)
47' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(20 - 22)
46' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(20 - 21)
45' Doorloop GKV (G)(20 - 20)
43' Afstand GKV (G)(19 - 20)
42' Afstand GKV (G)(18 - 20)
42' Strafworp (5e doelpunt)Tom Snaphaan(17 - 20)
40' Vrije Bal Nikki van Trigt(17 - 19)
39' Afstand GKV (G)(17 - 18)
38' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Vincent van Beek
37' Afstand GKV (G)(16 - 18)
36' Afstand (3e doelpunt)Floor Munnik(15 - 18)
36' Tekst Vincent van Beek komt in het veld voor Tim van Dorp
35' Doorloop Tim van Dorp(15 - 17)
33' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Vincent van Beek
33' Vrije Bal GKV (G)(15 - 16)
32' Korte kans GKV (G)(14 - 16)
32' Strafworp Stefan Hogervorst(13 - 16)
31' Afstand GKV (G)(13 - 15)
31' Korte kans (5e doelpunt)Vincent van Beek(12 - 15)
28' Vrije Bal GKV (G)(12 - 14)
27' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(11 - 14)
26' Afstand GKV (G)(11 - 13)
26' Afstand (4e doelpunt)Vincent van Beek(10 - 13)
24' Afstand GKV (G)(10 - 12)
23' Afstand (4e doelpunt)Tom Snaphaan(9 - 12)
23' Strafworp GKV (G)(9 - 11)
22' Korte kans GKV (G)(8 - 11)
21' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(7 - 11)
20' Afstand GKV (G)(7 - 10)
18' Afstand GKV (G)(6 - 10)
18' Afstand (3e doelpunt)Vincent van Beek(5 - 10)
18' Afstand GKV (G)(5 - 9)
16' Afstand (2e doelpunt)Tom Snaphaan(4 - 9)
16' Afstand GKV (G)(4 - 8)
16' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(3 - 8)
15' Strafworp Tom Snaphaan(3 - 7)
14' Afstand Judith Goedendorp(3 - 6)
13' Afstand (2e doelpunt)Vincent van Beek(3 - 5)
12' Doorloop Jordi van Zuidam(3 - 4)
11' Afstand GKV (G)(3 - 3)
11' Afstand GKV (G)(2 - 3)
10' Afstand GKV (G)(1 - 3)
7' Afstand Vincent van Beek(0 - 3)
3' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(0 - 2)
2' Afstand Floor Munnik(0 - 1)
Tim van Dorp(1)

De Avanti | Post Makelaardij selectie heeft uitstekende zaken gedaan in Gorinchem.  Na de mooie 20-22 overwinning van het 2e, waar Nathan Tuinder met drie fraaie treffers in de slotfase weer nadrukkelijk van zicht doet spreken. Het 1e scoort er eveneens 22 en wint daar ook de wedstrijd mee met 21-22 en blijft ruim aan kop in Hoofdklasse B.

Waar de Avantiselectie helemaal compleet en fit is moet GKV  Guido Messerschmidt  en Niek van der Weijden missen door schorsingen. Een flinke aderlating want Spits van der Weijden wist eerder in de wedstrijd tegen ODIK 10 keer te scoren.

Beide ploegen zijn bezig aan een goede reeks. GKV wist de laatste vier wedstrijden te winnen. En Avanti is natuurlijk bezig met een unieke reeks. Al elf wedstrijden achter elkaar gewonnen en bij winst op GKV wordt het record uit het seizoen 2014/2015 geëvenaard waar aan de hand van toppers Thomas Reijgersberg en Rick vd Blink maar liefst twaalf wedstrijden achter elkaar gewonnen werd.

Er is aardig wat Avantipubliek meegekomen naar Gorinchem en Merijn Post en Justin Gerk hebben er zelfs een scooterrit van twee uur voor over. Avanti start met  Floor Munnik , Judith Goedendorp, Stefan Hogervorst en Tom Snaphaan voor de korf. In de verdediging nemen Jordi van Zuidam, Kirsten Tuinder, Nikki van Trigt en Vincent van Beek plaats.  Avanti begint lekker. De eerste twee schoten van Floor vallen gelijk binnen. Vincent neemt de 0-3 voor zijn rekening.  Drie afstand treffers van GKV brengen de stand weer in evenwicht. Na een kwartiertje is Avanti al weer weggelopen naar 3-8 (Jordi 2, Vincent , Tom en Judith ) en lijkt het een eenvoudige avond te gaan worden. Ondanks de zeer strakke verdediging blijft Avanti op ruime voorsprong tot 5-10. Maar de machine begint dan te stokken. Ondanks het enorme reboundoverwicht in de eerste helft ( maar liefst 74 pogingen voor Avanti tegen 47 van GKV) laat Avanti  de tegenstander toch terugkomen tot 10-12 bij rust.  Ondanks de voorsprong slechts een schotpercentage van 16% voor Avanti in de eerste helft waar GKV flink hoger zit met 21%.

De tweede helft geeft een heel ander beeld. Qua rebound zitten de ploegen nu redelijk dicht bij elkaar. Rachel Romijn slaagt er in Nikki van Trigt aan banden te leggen en geeft haar geen centimeter ruimte. Heel knap, want Nikki komt maar 1 keer tot scoren uit een vrije bal.  Maar alleen Nikki neutraliseren is natuurlijk niet genoeg want Floor en Judith nemen de rol in de spits gewoon over. Heerlijk als je zo veel zuiver schietende dames in de ploeg hebt. Tot 17-20 lijkt er toch geen vuiltje aan de lucht voor Avanti. Toch wel. Het wordt nog erg spannend wanneer GKV drie keer op rij scoort en het vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ineens gelijk is, 20-20.  Ondertussen staan Tim van Dorp en Ruben Louwerse ook al in het veld. Het is Judith Goedendorp die met twee loepzuivere treffers van afstand weer erg belangrijk is. 20-22 en de wedstrijd is beslist. De eindstand wordt 21-22. Vincent en Tom zijn de topscorers met 5 treffers.

En wat een belangrijke overwinning. Bij verlies zou GKV terug komen tot twee punten achterstand op de ranglijst. Dit verschil is nu zes punten en kunnen we gerust zeggen dat GKV nu uitgeschakeld is voor de titel. Het gaat met nog 4 wedstrijden op de planning nu tussen DOS (W) en Avanti. DOS gaat op 4 maart de wedstrijd tegen Swift nog inhalen in Middelburg. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gestreamd want het resultaat is erg belangrijk voor Avanti. Maar misschien wordt de competitie wel beslist op de laatste speeldag, 1 april in de thuiswedstrijd tegen DOS (W).

Nu even twee weken rust en we zien elkaar weer over drie weken in De Viergang voor de wedstrijd tegen Pernix.

Doelpunten: Vincent van Beek (5) Tom Snaphaan (5) Judith Goedendorp (4) Floor Munnik (3) ,Jordi van Zuidam (2) Nikki van Trigt (1) Stefan Hogervorst (1) Tim van Dorp (1)