20132014 Zaal 2014/03/01 Tjoba -Avanti 17-20
Kitty vd Ende
Cherrel Tonkes
Nikki van Trigt
Arie Vingerling
29' Afstand Tjoba(1 - 0)
25' Vrije Bal Tjoba(2 - 0)
24' Afstand David Post(2 - 1)
23' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 2)
22' Afstand Tjoba(3 - 2)
22' Korte kans Jordi van Zuidam(3 - 3)
21' Afstand Tjoba(4 - 3)
20' Afstand Tjoba(5 - 3)
12' Doorloop Tjoba(6 - 3)
12' Afstand Tjoba(7 - 3)
11' Doorloop Fenna van Leeuwen(7 - 4)
10' Afstand Tjoba(8 - 4)
10' Afstand Daan Westmaas(8 - 5)
8' Afstand Daan Westmaas(8 - 6)
8' Strafworp Tjoba(9 - 6)
3' Korte kans Stefan Hogervorst(9 - 7)
0' Afstand Tjoba(10 - 7)
0' Vrije Bal Daan Westmaas(10 - 8)
28' Afstand Tjoba(11 - 8)
22' Korte kans Fenna van Leeuwen(11 - 9)
22' Afstand Jordi van Zuidam(11 - 10)
20' Afstand Tjoba(12 - 10)
20' Afstand David Post(12 - 11)
19' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 12)
16' Afstand Jordi van Zuidam(12 - 13)
14' Doorloop Tjoba(13 - 13)
14' Afstand Fenna van Leeuwen(13 - 14)
13' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 15)
12' Afstand Daan Westmaas(13 - 16)
11' Vrije Bal Daan Westmaas(13 - 17)
10' Afstand Tjoba(14 - 17)
9' Afstand Manon Ballings(14 - 18)
7' Afstand Daan Westmaas(14 - 19)
4' Afstand Tjoba(15 - 19)
3' Afstand Tjoba(16 - 19)
0' Afstand David Post(16 - 20)
0' Doorloop Tjoba(17 - 20)
Daan Westmaas(6)
Fenna van Leeuwen(5)
David Post(3)
Jordi van Zuidam(3)
Stefan Hogervorst(2)
Manon Ballings(1)

Na de winst in Goes op Tjoba blijft de deur richting het kampioenschap op een piepklein kiertje staan.  Maar dat ging niet eenvoudig . Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd had Avanti niet op voorsprong gestaan.  Bij 12-13 door Jordi komt Avanti pas voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong.  En dan gaat het snel, want 5 minuten later is het 13-17. De wedstrijd is dan beslist.

Als de ploegen zich opgesteld hebben blijkt dat Daan tegen zijn broer Dirk Jan speelt. En zij maken er een niets ontziend duel a la Koeman en Koeman van.  De heren sparen elkaar niet en het is mooi om het verschil in schottechniek tussen de broers de zien. Dirk Jan heeft een prachtig technisch schot, terwijl het er Daan wat rommeliger uitziet. Maar uiteindelijk telt het resultaat. Daan schiet er 6 in ,  Dirk Jan 4.

De beginfase is volledig voor Tjoba. Na 20 minuten staat er zelfs een onthutsende 7-3 voorsprong voor Tjoba op het scorebord.  Avanti knokt hard komt totaal niet in het spel. Het schotpercentage blijft laag,  wat wel blijkt uit het magere aantal van 3 scores in 20 minuten.  Daan onderneemt vele schotpogingen, maar geen enkele treft doel.

Fenna, die een prima wedstrijd speelt, geeft de aanzet tot het herstel van Avanti. Uit een prachtige doorloop scoort zij 7-4, wat voor Daan het teken is om los te komen. Twee maal van afstand kort na elkaar voor 8-6. Kort daarop neemt hij echter zijn broer in de heupzwaai . De toegekende strafworp wordt benut voor 9-6. De ruststand wordt 10-8 na een hele mooie van Stefan onder de korf prachtig aangegooid door David.

In het begin van de tweede helft mist Stefan nog een door Cherrel versierde strafworp en Tjoba heeft nog steeds een voorsprong van drie doelpunten. Avanti zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen.   Fenna en Jordi brengen Avanti terug op 11-10 en langs de kant lopen Manon en Arie zich al warm.

Ineens slaat dan de vonk over. Na een kwartiertje in de tweede helft pakt Avanti de eerste keer een voorsprong door Jordi en achtereenvolgens Fenna ( haar 5e ), Stefan en Daan 2x staan we 5 minuten later ineens op een 13-17 voorspong. Eén tussensprint is genoeg en het verzet van Tjoba  is gebroken.

Ondertussen zijn Manon en Arie in het veld gekomen voor Cherrel en Jordi.  De eerste bal die Manon aanraakt hangt gelijk in de korf voor 14-18. Er zijn dan nog 10 minuten te spelen maar de wedstrijd is gespeeld en de eindstand wordt 17-20.

We houden ons nu aan de laatste strohalm vast, en dat is Albatros. DSC gaat zaterdag bij Albatros op bezoek. En de ploeg van Karim kan ons natuurlijk een enorme dienst bewijzen.  Hoewel Albatros puntloos onderaan staat werd er slechts met 23-21 verloren in Eindhoven. Dus wie weet laat Karim zijn ploeg nog een wonder verrichten komend weekend thuis tegen DSC.  En dan moeten wij natuurlijk ook nog van HKV/Ons Eibernest winnen….