20222023 Zaal 2023/03/11 Avanti - Pernix 24-15
Tim van Dorp
Vincent van Beek
Kirsten Tuinder
Lars Molijn
50' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(24 - 15)
50' Afstand Pernix(23 - 15)
48' Tekst Kirsten Tuinder komt in het veld voor Judith Goedendorp
47' Doorloop Pernix(23 - 14)
47' Afstand (4e doelpunt)Floor Munnik(23 - 13)
46' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(22 - 13)
45' Afstand Pernix(21 - 13)
44' Tekst Lars Molijn komt in het veld voor Tim van Dorp
43' Afstand (2e doelpunt)Tom Snaphaan(21 - 12)
42' Afstand Pernix(20 - 12)
41' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(20 - 11)
39' Afstand (5e doelpunt)Nikki van Trigt(19 - 11)
39' Afstand Pernix(18 - 11)
39' Afstand Tim van Dorp(18 - 10)
37' Afstand (3e doelpunt)Floor Munnik(17 - 10)
37' Afstand Pernix(16 - 10)
33' Strafworp Tom Snaphaan(16 - 9)
32' Tekst Tom Snaphaan komt in het veld voor Vincent van Beek
31' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(15 - 9)
29' Afstand Pernix(14 - 9)
28' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 8)
26' Afstand (4e doelpunt)Nikki van Trigt(13 - 8)
22' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(12 - 8)
20' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 8)
20' Korte kans Pernix(10 - 8)
18' Doorloop (2e doelpunt)Merel Knetemann(10 - 7)
14' Vrije Bal Pernix(9 - 7)
13' Afstand Pernix(9 - 6)
13' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 5)
10' Doorloop Merel Knetemann(8 - 5)
9' Vrije Bal Pernix(7 - 5)
7' Afstand Pernix(7 - 4)
7' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(7 - 3)
7' Afstand Jordi van Zuidam(6 - 3)
5' Afstand Pernix(5 - 3)
4' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(5 - 2)
4' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(4 - 2)
3' Afstand Pernix(3 - 2)
3' Doorloop Judith Goedendorp(3 - 1)
2' Doorloop Floor Munnik(2 - 1)
2' Afstand Pernix(1 - 1)
1' Afstand Nikki van Trigt(1 - 0)
Tim van Dorp(1)

Geen geweldige wedstrijd van Avanti | Post Makelaardij tegen Pernix, maar wel weer twee belangrijke punten. En door het gelijke spel van DOS tegen Swift is het verschil met nummer twee DOS opgelopen naar vier punten met nog drie te spelen wedstrijden. En mocht DOS Avanti nog achterhalen in de slotfase van de competitie gaat het onderlinge resultaat in de wedstrijden meetellen. En daar heeft Avanti ook een voorsprong door  de 17-19 winst in Westbroek.

Rick Nell heeft zijn ploeg duidelijk de opdracht gegeven strak te verdedigen. En dat gebeurt ook. Maar er is geen kruid gewassen tegen de schotkracht van de Avanti dames. In een mum van tijd hebben Nikki (2), Judith (2) en Floor al een bal in de mand hangen. En aan Pernix kant zijn ook de eerste drie treffers van een dame. Pas bij 6-3 is het Jordi die de eerste herentreffer aantekent. Avanti is duidelijk de sterkere maar kan niet weglopen bij Pernix , dat dapper partij geeft. Vooral Geert Richel laat zich gelden door Vincent volledig uit de wedstrijd te spelen.  Overigens spelen de heren elkaar uit de wedstrijd. Want waar het Vincent niet lukt deze wedstrijd te scoren, lukt het Geert pas in de slotfase een keer de korf te vinden. De rust wordt bereikt bij 12-8, waar Jordi vlak voor rust nog een stip mist. Overigens is dit de eerste wedstrijd dit seizoen dat Vincent niet tot scoren komt. Hij is met 66 treffers topscorer bij Avanti dit seizoen .

In de tweede helft is het verzet van Pernix snel gebroken. Nikki , Jordi en Floor schieten Avanti  al snel naar een comfortabele voorsprong van 15-9. En daarna is het heel houden. Tom, Lars en Kirsten komen ook nog in het  veld. De laatste treffer is voor Stephan en het eindsignaal klinkt bij 24-15. Toch nog een ruime overwinning maar deze keer de 30 niet aangetikt, wat in de vorige drie ontmoetingen wel lukte.

Fraaie one-hander van Merel voor 8-5

Een fantastisch resultaat waardoor er dit seizoen inmiddels 13 wedstrijden op rij gewonnen zijn. En dat is een knappe prestatie van deze geweldige groep. En zij doen daarbij zelfs beter dan seizoen 2014/15 toen met de neven Reijgersberg en vd Blink 12 wedstrijden op rij gewonnen werden. Maar de competitie gaat natuurlijk gewoon verder en wie weet komt nummer 14 er ook nog bij. Volgende week de uitwedstrijd bij Swift in Middelburg. DOS krijgt de lastige uitwedstrijd bij GKV/Enomics voor de kiezen.  Dus wie weet.... Allemaal naar Middelburg volgende week !

Doelpunten:   Nikki van Trigt (5) , Floor Munnik en Judith Goedendorp (4), Jordi van Zuidam en Stefan Hogervorst (3) , Tom Snaphaan en Merel Knetemann (2) , Tim van Dorp

Stats: Beide vakken scoren 12 keer, 132 pogingen (18%)
Floor 4 op 10 (40%) maar van afstand schiet zij 3 op 3 (100%)

Doorloop Floor, 100% van afstand.

Tom neemt het laatste kwartier voor zijn rekening tegen Geert.

Nikki weer eens topscorer met 5. Totaal nu 360 treffers in Avanti 1 en heeft alleen Fenna van Leeuwen nog voor zich.

Zeldzaam beeld, Jordi mist zijn 2e strafworp in een wedstrijd. Geen twijfelgeval maar gewoon over de korf heen.