20082009 Zaal 2009/03/14 Merwede -Avanti 18-20
2009/03/14 Merwede -Avanti 18-20
Mariska Zuidervaart
Kirsten Post
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Dé Post(6)
Ronald Struijk(4)
Fenna van Leeuwen(3)
Mariska Zuidervaart(3)
Colin vd Zanden(2)
Kitty vd Ende(2)

Merwede heeft haar sportieve plicht meer dan voldaan, Avanti had het niet gemakkelijk tegen de ploeg uit Sliedrecht. Pas in de laatste twee minuten besliste Avanti de wedstrijd in haar voordeel. ONDO heeft haar wedstrijd ook gewonnen. Bolnes werd vrij simpel met 13-20 opzij gezet. Zaterdag 21 maart zal in een beslissingswedstrijd tussen Avanti en ONDO bepaald worden wie er kampioen wordt en gaat promoveren naar de Overgangsklasse.

In de eerste helft kwam Avanti aanvankelijk op voorsprong. Via 0-1 en 1-2 pakte het de eerste twee puntenvoorsprong 2-4, maar liet zich vervolgens de kaas van het brood eten. De verdedigende rebound was niet op orde zodat Merwede aanval op aanval kon stapelen en de stand binnen vijf minuten omboog naar 5-4. Na de 5-5 van Kitty van der Ende liep Merwede weer uit naar een verschil van twee en wist deze bij de rust zelfs uit te breiden naar drie. Ruststand 10-7.

Avanti kwam fantastich uit de kleedkamer. Vier doelpunten in vier minuten betekenden een 10-11 voorsprong. Toch lukte het Avanti niet om erop en erover te gaan. Het snelle aanvalstempo werd niet vastgehouden en zo ontspon zich een mega spannende wedstrijd die voortdurend gelijk op ging. Bij 17-17 kreeg Merwede een strafworp mee, deze werd gemist maar op twee minuten en 36 seconden van het einde werd het toch 18-17 voor Merwede. Mariska Zuidervaart maakt direct de 18-18. Op 1.15 seconden is het aanvoerder Dé Post die 18-19 van afstand maakt en in de volgende aanval beslist Fenna Teunissen definitief de wedstrijd. Eindstand 18-20. Door een veel betere tweede helft die met 8-13 werd gewonnen heeft Avanti de twee punten mee naar huis genomen.

Doelpunten: Dé Post (6), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (3), Kitty van der Ende (2) en Colin van der Zanden (2).