20072008 Veld 2008/05/10 Fortissimo -Avanti 10-11
2008/05/10 Fortissimo -Avanti 10-11
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Ronald Struijk(4)
Dé Post(3)
Fenna van Leeuwen(2)
David Post(1)
Colin vd Zanden(1)

Tegen Fortissimo uit IJsselstein werden zeer belangrijke punten behaald door Avanti. Een 2-5 voorsprong bij rust werd in de tweede helft uitgebouwd naar een vier punten marge (3-7 en 6-10), maar Avanti verzuimde om de wedstrijd af te maken. En zo kon het gebeuren dat Fortissimo in de laatste vijf minuten nog akelig dichtbij kon komen. Eindstand 10-11.

Fenna

In een verzengende hitte werd de wedstrijd Fortissimo tegen Avanti gespeeld. In de thuiswedstrijd had Avanti zeer eenvoudig met 13-2 gewonnen. Fortissimo bezet de laatste plaats met slechts één wedstrijdpunt. De doelpunten waren in het eerste kwartier voor Avanti. Beide aanvallen haalden het maximale rendement uit de eerste aanvalsbeurt en zo stond er na 15 minuten een 0-4 stand op het scorebord na doelpunten van Ronald Struijk (afstand), David Post (afstand), Dé Post (strafworp Kitty van der Ende) en Fenna Teunissen (afstand). Nu moet gezegd worden dat Fortissimo een aantal keer goed pech had met het uit de korf draaien van afstandsschoten. Na vijfentwintig minuten was het eerste doelpunt voor de IJsselsteiners een feit en snel er na werd het ook 2-4. De ruststand werd 2-5 na een afstandsschot van Fenna Teunissen. Het veld is dusdanig met bomen omzoomd dat de ploegen snel de schaduw opzochten wanneer de bal in het andere vak was.

Na de rust miste Avanti een grote kans op 2-6 toen Fenna Teunissen volledig doorgebroken helaas een doorloop miste. In plaats van de 2-6 werd het 3-5 uit een strafworp. In de eerste aanval was Ronald Struijk goed op dreef en hij zorgde via een vrije bal en een afstandsschot voor 3-7. Soms kan korfbal er zo eenvoudig uitzien en is het doelpunten maken helemaal niet moeilijk. Fortissimo wisselde daarna de heer van Ronald Struijk. In plaats van door te drukken en de wedstrijd af te maken bracht Avanti zichzelf weer in de problemen. Fortissimo krop dichterbij en was na een kwartier op één punt genaderd (6-7). Maar wederom Ronald Struijk zorgde voor de 6-8 van afstand. De vele overtredingen onder de korf van Fortissimo werden bestraft en zo kon Dé Post tweemaal vanaf de 2.5meter scoren (6-10). Met de goed scorende eerste aanval voor de korf leek de wedstrijd in de tas te zitten, maar niets was minder waar. In plaats van de zuiver schietende Ronald Struijk in de punt te zetten stapte de aanval over naar de 2-2 en stokte de aanval. Fortissimo profiteerde aan de andere kant en kwam zelfs op 9-10 en rook punten. Dankzij een leep balletje onder de korf van Colin van der Zanden werd het 9-11 en in de laatste seconden werd het nog 10-11. Een onnodig benauwde (letterlijk en figuurlijk) overwinning, maar de punten zijn weer binnen.

Doelpunten: Ronald Struijk (4), Dé Post (3), Fenna Teunissen (2), David Post en Colin van der Zanden.