20132014 Zaal 2014/02/08 Avanti - Nieuwerkerk 23-16
Sophie Donkervoort
Kitty vd Ende
Arie Vingerling
Daan Westmaas
29' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 0)
28' Afstand Nieuwerkerk(1 - 1)
28' Strafworp Jordi van Zuidam(2 - 1)
27' Afstand David Post(3 - 1)
23' Afstand Nieuwerkerk(3 - 2)
22' Afstand Cherrel Tonkes(4 - 2)
20' Korte kans Nieuwerkerk(4 - 3)
19' Afstand David Post(5 - 3)
19' Afstand Nieuwerkerk(5 - 4)
18' Strafworp Nieuwerkerk(5 - 5)
15' Afstand Jordi van Zuidam(6 - 5)
14' Afstand Nieuwerkerk(6 - 6)
13' Afstand Cherrel Tonkes(7 - 6)
13' Afstand Nieuwerkerk(7 - 7)
12' Afstand Nieuwerkerk(7 - 8)
9' Afstand Jordi van Zuidam(8 - 8)
7' Afstand Cherrel Tonkes(9 - 8)
4' Strafworp Stefan Hogervorst(10 - 8)
3' Afstand Sophie Donkervoort(11 - 8)
2' Afstand David Post(12 - 8)
0' Korte kans Fenna van Leeuwen(13 - 8)
29' Afstand Fenna van Leeuwen(14 - 8)
27' Afstand David Post(15 - 8)
26' Doorloop Kitty vd Ende(16 - 8)
25' Doorloop Nieuwerkerk(16 - 9)
25' Doorloop Arie Vingerling(17 - 9)
21' Doorloop Nieuwerkerk(17 - 10)
18' Afstand David Post(18 - 10)
17' Korte kans Nieuwerkerk(18 - 11)
17' Afstand Stefan Hogervorst(19 - 11)
15' Strafworp Jordi van Zuidam(20 - 11)
12' Afstand Nieuwerkerk(20 - 12)
11' Strafworp Nieuwerkerk(20 - 13)
10' Afstand Daan Westmaas(21 - 13)
9' Korte kans Nieuwerkerk(21 - 14)
7' Afstand Nieuwerkerk(21 - 15)
4' Korte kans Cherrel Tonkes(22 - 15)
1' Afstand Nieuwerkerk(22 - 16)
0' Afstand Sophie Donkervoort(23 - 16)
Daan Westmaas(1)

Avanti beslist door een sterke fase vlak voor en vlak na de rust de wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Een 8-8 tussenstand acht minuten voor de rust werd omgezet in een 13-8 voorsprong bij de rust. In de tweede helft werd binnen vijf minuten de stand uitgebreid naar 16-8. Concentratieverlies bij Avanti zorgde ervoor dat het verschil in marge op zes tot acht doelpunten bleef hangen, maar Avanti haalde vrij eenvoudig de eindstreep. Eindstand 23-16.

kitty

Avanti begon met Daan Westmaas op de bank aan de wedstrijd omdat hij vanwege een skivakantie deze week niet volledig getraind had. De vakkenopstelling pakte gunstig voor Avanti uit met Arie Vingerling tegen Ruben Datema en de in vorm zijnde Stefan Hogervorst tegen Kores Punt.

jordi

Na de openingstreffer van Stefan Hogervorst, maakte Christian Dekkers aan de andere kant gelijk. De tweede aanval van Avanti zat gelijk goed in de wedstrijd en via Jordi van Zuidam en David Post werd de eerste twee doelpuntenvoorsprong gepakt (3-1). Het verschil van twee bleef tot aan de 5-3, waarna Nieuwerkerk weer op gelijke hoogte kwam. Het scheidsrechtersduo had zich goed voorbereid op de wedstrijd en wist dat het wel eens een fysieke wedstrijd kon worden als ze niet tijdig zouden ingrijpen. Elke overtreding werd gelijk bestraft met een vrije bal of een strafworp en hiermee voorkwamen ze dat de wedstrijd oververhit raakte. En dat was in het voordeel van Avanti.

blessures

Tot 8-8 bleef het gelijk en na de 9-8 van Cherrel Tonkes brak Stefan Hogervorst door en door niet juist verdedigen rolde daar een strafworp uit. Maar er lagen ook twee spelers geblesseerd op de grond. Stefan stond al vrij snel weer op zijn benen, maar Ruben Datema leek er ernstiger aan toe te zijn. Scheidsrechter Cor Mantel had al een gele kaart in zijn hand, maar bespaarde de Nieuwerkerk speler de kaart. Datema kon aanvankelijk toch weer verder spelen, maar zou in de tweede helft alsnog geblesseerd het veld verlaten. Door alle tumult miste Stefan de strafworp, maar zou een minuut later alsnog de 10-8 maken. Avanti pakte nu door en via Sophie Donkervoort, David Post en Fenna Teunissen werd de rust bereikt met een 13-8 voorsprong.

.

Na de rust opende Fenna Teunissen de score (14-8), vrij snel gevolgd door de 15-8 van David Post en de 16-8 van Kitty van der Ende. David Post smaakte het genoegen om op een geweldige manier revanche te nemen voor de uitwedstrijd in Nieuwerkerk. Met vijf doelpunten werd hij topscoorder aan Avanti-zijde en speelde zeer geconcentreerd een prima wedstrijd en stond door zijn werklust aan de basis van de overwinning.

david

De grote voorsprong zo snel na de rust maakte dat Avanti wat ongeconcentreerder ging spelen en vergat de genadeslag uit te delen. De marge bleef lange tijd op acht doelpunten verschil hangen tot 21-13. Aan de kant van Avanti moest Arie Vingerling geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Daan Westmaas. Bij Nieuwerkerk werd er veelvuldig gewisseld en werd de aan banden gelegde Kores Punt vervangen door de topscoorder van Nieuwerkerk 2, Mathijs Kelder. Nieuwerkerk verkleinde de achterstand tot 21-15, maar via Cherrel Tonkes 22-15 en Sophie Donkervoort kwam er een 23-16 eindstand op het scorebord.

team

Een prima overwinning voor Avanti met dank aan het collectief. En zo blijft de achterstand op koploper DSC twee punten. DSC won zeer eenvoudig in Moordrecht van IJsselvogels

Doelpunten: David Post (5), Cherrel Tonkes (4), Jordi van Zuidam (4), Stefan Hogervorst (3), Sophie Donkervoort (2), Fenna Teunissen (2), Kitty van der Ende, Arie Vingerling en Daan Westmaas.