20142015 Veld 2015/05/16 DSC -Avanti 25-15
2015/05/16 DSC -Avanti 25-15
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Manon Ballings
Nikki van Trigt(1)

Avanti verliest de belangrijke wedstrijd in Eindhoven tegen DSC met maar liefst 25-15. De ploeg uit Pijnacker had geen antwoord op de schotkracht van de DSC dames. Avanti kwam nog wel 2-5 voor, maar de DSC dames kantelde het scoreverloop naar 7-5. De ruststand was 10-7. In de tweede helft was de wedstrijd snel gespeeld toen DSC uitliep naar een 15-8 voorsprong.

fenna

Avanti verscheen deze zaterdag weer compleet aan de start met Nikki van Trigt terug in de basis na een blessure. De opening was sterk met het eerste aanvalsvak dat gelijk het maximale rendement haalde via Thomas Reijgersberg van afstand en een strafworp van Stefan Hogervorst. Avanti heeft in deze fase veel verdedigende rebound en daarmee veel aanvoer naar de aanval. Na de 1-2 zorgden Rick van den Blink en Thomas Reijgersberg voor de 1-4. Avanti behield de marge van drie tot de 2-5, maar toen werd het ladies day bij DSC. Vooral Hanne Mieke van Galen en Maaike Roubos hadden het vizier op scherp deze middag en brachten DSC op een 7-5 voorsprong. Fenna van Leeuwen verkleinde de achterstand tot 7-6 alvorens de DSC dames weer toesloegen en de stand op 10-6 brachten. Thomas Reijgersberg zorgde van afstand voor een 10-7 ruststand.

.

In de tweede helft maakte de ploeg uit Eindhoven binnen tien minuten aan alle Pijnackerse illussies een einde door uit te lopen naar 15-8. Na de 15-9 van Nikki van Trigt bracht Mena Kuhuwael Manon Ballings in het veld om meer verdedigende druk op de DSC dames te kunnen geven, maar het werd toch via een doorloop gelijk 16-9. Bij 18-12 kwam Arie Vingerling in het veld voor David Post. Het tweede aanvalsvak van Avanti had deze dag moeite om tot scoren te komen, de kansen waren er wel maar er werd niet heel zuiver geschoten.

DSC schroefde de marge nog verderop en alleen Manon Ballings tweemaal en Stefan Hogervorst wisten nog tot scoren te komen. Eindstand 25-15. Avanti heeft zich door deze nederlaag verder in de problemen gebracht. Het heeft SDO en Nieuwerkerk nog wel onder zich, maar Nieuwerkerk heeft nog twee inhaalwedstrijden. De wedstrijd van Nieuwerkerk tegen SKF ging niet door vanwege het overlijden van een ouder van een selectiespeler van SKF.

doelpunten: Rick van den Blink (4), Thomas Reijgersberg (4), Manon Ballings (2), Stefan Hogervorst (2), Sophie Donkervoort, Fenna van Leeuwen en Nikki van Trigt