20162017 Veld 2016/10/01 Rohda -Avanti 21-23
2016/10/01 Rohda -Avanti 21-23
Nikki Klijn
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki Klijn
Jordi van Zuidam(8)
Rick van den Blink(8)
Thomas Reijgersberg(4)
Stefan Hogervorst(2)
Nikki Klijn(1)

Met een fantastische inhaalrace heeft Avanti in Amsterdam na een ogenschijnlijk kansloze 15-9 achterstand bij de rust (en 18-11 in de tweede helft) Rohda in de laatste minuten verslagen. Pas bij 20-20 kwam Avanti op gelijke hoogte en na de 21-21 greep Avanti met twee doelpunten van Jordi van Zuidam de winst. Eindstand 21-23.

t

Thomas Reijgersberg weer goed voor vier doelpunten

Eerder in het seizoen werd tijdens een voorbereidingstoernooi nog verloren van Rohda en ook deze zaterdag leek Rohda aanvankelijk de betere ploeg. Avanti moest het deze zaterdag nog doen zonder de geblesseerde Meike Noorlander maar zag Fenna van Leeuwen (na haar zwangerschapsverlof) de eerste invalminuten maken. Fenna hoopt bij het zaalseizoen weer volledig fit te kunnen aansluiten.

f

Fenna van Leeuwen weer op de weg terug

Avanti had in de eerste helft moeite met het scorend vermogen van de eerste Rohda aanval. Tegenover de vijf doelpunten van Joni Aurik en de vier van Ferdgie Imambaks wist de ploeg uit Pijnacker er maar drie te scoren. In de eerste aanvalscombinatie verloor Avanti in de eerste helft met 9-3 van Rohda. In de tweede aanvalscombinatie was het scorend vermogen gelijk verdeeld (6-6).

r

Rick van den Blink is back en hoe!

In de tweede helft was Avanti oppermachtig in de tweede aanvalscombinatie. Met maar liefst 2-8 in het voordeel van Avanti werd daar het verschil gemaakt. Zeker ook omdat het scorend vermogen van Rohda's eerste aanval sterk verminderd werd. Joni Aurik zou nog maar eenmaal scoren doordat coach Erwin van der Putten met taktische wissels Sophie Donkervoort daar tegenover zette en zij wist het gevaar te neutraliseren. En ook de verdedigende omzetting bij Jordi en Thomas pakte zeer goed uit. Het geloof kwam weer helemaal terug in de ploeg en het was erop en erover. Hard werken met z'n allen leverde twee punten op. Op karakter werd de overwinning binnen gesleept, wat de ploeg een goed gevoel moet geven naar de belangrijke laatste twee veldwedstrijden voor de zaalcompetitie weer gaat starten. Eindstand 21-23.

Namens Avanti ook beterschap aan Amy Mooij van Rohda die haar pols heeft gebroken bij een val in de tweede helft. Amy was in het veld gekomen voor de met een kuitblessure uitgevallen Leanne Aurik.

s

Sophie Donkervoort heeft alle reden tot lachen

Doelpunten Avanti: Rick van den Blink (8), Jordi van Zuidam (8), Thomas Reijgersberg (4), Stefan Hogervorst (2) en Nikki Klijn

Doelpunten Rohda: Joni Aurik (6), Ferdgie Imambaks (5), Mike van der Reep (4), Kenny Lauf (2), Fleur Blotevogel (2), Giovanni Massing (2)

e

Eindstand 21-23 na 15-9 bij rust en 18-11 halverwege tweede helft

Door de winst van Sporting Trigon op koploper DSC staan er vier ploegen met vier punten onderaan. Voor Avanti zijn daarmee de aankomende wedstrijden tegen SDO (thuis) en Oost Arnhem (uit) heel belangrijk om met een goed gevoel de zaal in te gaan.

SDO/VerzuimVitaal - OVVO/DeKroon 14-18
Oost Arnhem - DeetosSnel 19-25
Sporting Trigon - DSC 14-13